Echipele de voluntari ANAR, implicate în colectarea deşeurilor aruncate în zonele administrate de instituţie

Salariaţi ai Administraţiei Naţionale 'Apele Române' (ANAR), prin Administraţiile Bazinale de Apă (ABA) şi Sistemele de Gospodărire a Apelor (SGA) participă, sâmbătă, 15 septembrie, de Ziua Internaţională a Curăţeniei, la operaţiunea de strângere a deşeurilor aflate în albiile şi luciurile de apă administrate de ANAR, aceştia beneficiind şi de echipe de voluntari provenite din alte domenii de activitate, potrivit unui comunicat al instituţiei. 
Economica.net - sâm, 15 sept. 2018, 12:57
Echipele de voluntari ANAR, implicate în colectarea deşeurilor aruncate în zonele administrate de instituţie

La acţiune sunt folosite şi utilaje pentru ridicarea şi transportul deşeurilor colectate şi sortate. La momentul transmiterii acestui comunicat ANAR menţionează că se acţionează în următoarele zone: râul Nicolina (municipiul Iaşi); râul Delea (judeţul Vaslui); râul Valea Seacă (municipiul Bârlad); malul lacului Braţeş (judeţul Galaţi); Acumulările Mileanca, Cal Alb, Iezer, Drăgăşani, Curteşti şi Negreni (judeţul Botoşani); râul Şuşiţa; râul Jiu, la Bucovat, Podari şi Breasta; râul Amaradia (pod Işalniţa); malul stâng al râului Bistriţa, în zona podului Şerbăneşti (Lacul de Agrement Bacău); lacul Poiana Uzului; râul Mureş, la Topliţa şi Gheorghieni; râul Belerna; râul Târnava Mare, la Odorheiul Secuiesc şi Acumularea Zeţea; râul Târnava Mică, la Praid; râul Arieş, la Câmpia Turzii şi Turda; râul Mureş, la Turda; râul Mureş (Acumularea Cinciş şi Orăştie); râul Mureş, la Arad şi Lipova; pârâul Trotuş, la Săvârşin; râul Galbena, la Haţeg; pârâul Hinţa amonte zonă Ştrand; pârâul Pesceana, zona Valea Caselor şi Momoteşti; pârâul Luncăvicioara, pod DN lângă Staţia Hidro; pârâul Lotus amonte confluenţă Olt.

Deşeurile după ce au fost sortate (plastic, sticlă, metal, lemn etc.) vor fi depozitate în locuri special amenajate.

România va organiza sâmbătă o Zi de Curăţenie Naţională pentru a şasea oară, după cele cinci acţiuni de succes desfăşurate începând cu anul 2010. Let’s Do It, România! este cea mai mare mişcare socială din România, până acum peste 1,4 milioane de voluntari participând la evenimente şi curăţând 18.000 de tone de deşeuri.

Evenimentul face parte din acţiunea internaţională Ziua de Curăţenie Globală – World Cleanup Day – realizată sub egida Let’s do it, World! şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu – UNEP. 150 de ţări din întreaga lume se vor uni pe 15 septembrie în cea mai ambiţioasă mişcare civică la nivel internaţional – World Cleanup Day, iar milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let’s Do It !” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deşeurile.

Obiectivul World Cleanup Day, de a mobiliza 5% din populaţia Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament din perspectiva gestionării corecte a deşeurilor, poate fi considerat cel mai ambiţios proiect civic de mediu înregistrat vreodată la nivel mondial.

În România, ţinta organizatorilor este mobilizarea unui număr de 1 milion de voluntari, care să participe activ la acţiunea de curăţenie.

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10:00 în Noua Zeelandă şi se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii.

Mişcarea Let’s Do It, World !, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naştere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din reţeaua internaţională Let’s Do It World! încă de la început, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie.

Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani şi numără astăzi 150 de ţări cu experienţă sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curăţenie Naţională în 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Prețurile în Rusia au crescut cu 9,5% în decembrie 2024 și au continuat să crească și în 2025
Prețurile în Rusia au crescut cu 9,5% în decembrie 2024 și au continuat să crească și în 2025
Preţurile de consum în Rusia au crescut cu 9,52% în ritm anual în luna decembrie 2024, după un avans de 7,4% în ritm anual în 2023, arată datele statistice definitive publicate miercuri de......
Aproape 50 de europarlamentari i-au cerut șefei diplomației UE, Kaja Kallas, sancționarea platformelor online pentru interferențe în procesele democratice. Cazul României a fost adus și el în discuție
Aproape 50 de europarlamentari i-au cerut șefei diplomației UE, Kaja Kallas, sancționarea platformelor online pentru interferențe ...
Aproximativ 50 de europarlamentari i-au cerut într-o scrisoare şefei diplomaţiei europene, Kaja Kallas (foto), ca UE să ...
UE analizează varianta interzicerii treptate a importurilor de gaze naturale lichefiate din Rusia
UE analizează varianta interzicerii treptate a importurilor de gaze naturale lichefiate din Rusia
Uniunea Europeană analizează introducerea unor restricţii la importurile de aluminiu rusesc şi totodată o interzicere ...
ROBOT Industries lansează aparatul de curățenie CleanX R3 5-IN-1 AI Cleaning Robot
ROBOT Industries lansează aparatul de curățenie CleanX R3 5-IN-1 AI Cleaning Robot
Compania românească ROBOT Industries anunță lansarea noii linii de roboți de curățenie cu AI integrat CleanX R3 5-IN-1 ...