Proiectul, care are o capacitate instalată de aproximativ 58 MW și este situat în județul Olt, este în prezent în construcție și se așteaptă să fie conectat în cursul anului 2025.
Finanțarea vine de la Kommunalkredit Austria AG, o instituție financiară specializată în proiecte de infrastructură și energie regenerabilă, recunoscută pentru finanțarea investițiilor durabile și al sprijininului pentru tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon, conform sursei citate.
Împrumutul de 28 de milioane de euro include aproximativ 26 de milioane EUR destinate costurilor de construcție a proiectului și rambursării împrumuturilor preexistente ale proprietarului și aproximativ 2 milioane de euro alocate pentru cheltuielile cu TVA. Împrumutul va avea o rată anuală a dobânzii bazată pe EURIBOR la șase luni, cu o marjă anuală de 4%-5%. Deoarece acest împrumut pe termen scurt este destinat să acopere fazele de construcție și de exploatare inițială ale proiectului, societatea intenționează să îl refinanțeze cu un împrumut pe termen lung la o rată a dobânzii mai mică, conform aceleiași surse. Plata principalului și a dobânzii se va face semestrial începând cu 31 decembrie 2025.
Compania israeliană Econergy este unul dintre cei mai activi jucători în acest al doilea val al regenerabilelor din România. Potrivit ultimelor date, compania are o capacitate în dezvoltare de 2GW în România, din care 246 MW sunt în operare comercială și aproximativ 800 MW sunt în stadiile finale de dezvoltare și construcție, dintre care aproximativ 198 MW sunt așteptați să fie conectați până la sfârșitul anului 2024. Datele sunt de la jumătatea anului.
În plus, compania a semnat recent un acord obligatoriu cu o subsidiară a unui conglomerat de top din Balcani pentru vânzarea proiectului Niculești din România, cu o capacitate de aproximativ 214MW, aflat în stadiul de „Ready to build”.