Planurile managementului Socep Constanţa (simbol bursier SOCP) s-au dovedit, totuşi, prea conservatoare, profitul net fiind cu 63% mai mare decât cel bugetat.
La fel şi cifra de afaceri, în scădere cu 6% faţă de cea din primele 9 luni ale anului trecut, până la 41,3 milioane de lei, a fost mai mare cu 2% faţă de vânzările bugetate.
Doar traficul de cereale şi cel de produse chimice a fost mai mare faţă de anul trecut, cu 28% până la 254.000 de tone de cereale, respectiv cu 12% până la 103.000 tone produse chimice.
Traficul containerizat a reprezentat 6,8% din total la 30,09.2012, faţă de 10,6% cu un an în urmă, iar „numărul de containere realizat a fost de 9.041 tone echivalent (TEU), în descreştere cu 6.186 (-40%) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut“, potrivit raportului pe Trimestrul 3 trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Acţionarii companiei şi-au propus să găsească noi surse de profit şi au decis, în primăvară, ca firma să finanţeze cu 17 milioane de euro un vehicul de investiţii, SOCEFIN srl, care să facă „orice fel de investiţii sau achiziţii profitabile“.
„Acţionarii companiei au decis să finanţeze noua firmă cu rezervele acumulate din anii anteriori şi să dea mână liberă consiliului de administraţie să decidă care sunt cele mai bune oportunităţi de investiţii“, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Stere Cicio, membru în consiliului de administraţie al Socep Constanţa (SOCP).