Editura C. H. Beck a fost cumpărată de Nicolae şi Florin Cîrstea, care deţin Editura Universul Juridic

Editura C. H. Beck, specializată în editarea publicaţiilor juridice şi economice, controlată de firma germană Verlag C. H. Beck, a fost cumpărată de Nicolae şi Florin Cîrstea care deţin împreună Universul Juridic, cea mai mare editură cu profil juridic din ţară.
Cristina Şomănescu - mie, 17 ian. 2024, 22:02
Editura C. H. Beck a fost cumpărată de Nicolae şi Florin Cîrstea, care deţin Editura Universul Juridic

Până la 29 noiembrie 2023, asociaţii Editurii C. H. Beck au fost Verlag C. H. Beck oHG din Munchen cu 75% din capitalul social al firmei şi Radu Dimitriu cu o cotă de 25% din capitalul firmei prin care operează editura.

La 29 noiembrie, asociaţii Editurii C. H. Beck au decis vânzarea tuturor participaţiilor deţinute în societate către firma Universul Juridic prin care operează editura cu acelaşi nume, arată o decizie a asociaţilor, obţinută de Economica.net.

Universul Juridic e deţinută de Nicolae şi Florin Cîrstea, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, consultate de Economica.net în portalul juridic Termene.
Nicolae Cîrstea a fost numit administratorul societăţii Editura C. H. Beck, în urma achiziţiei tuturor părţilor sociale de către Universul Juridic.

Editura C.H. Beck e specializată în editarea cărţilor şi publicaţiilor juridice şi economice. Editura a apărut pe piaţa românească în anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul românesc al Editurilor ALL şi editura germană C. H. Beck.
În 2001, Editura All Beck s-a desprins din grupul Editurilor ALL, iar în 2006 a preluat numele partenerului său european C. H. Beck, devenind astfel o societate cu capital majoritar german.

Editura C. H. Beck a avut cifră de afaceri netă de 5,4 milioane de lei în anul 2022, cu peste 10% mai mare decât cea din anul 2021. Firma a lucrat cu un număr mediu de 19 salariaţi pe parcursul anului 2022, în scădere cu un salariat pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2021. Societatea a avut marjă de profit net de peste 14% în anul 2022, cu peste 12 puncte procentuale mai mare decât cea realizată în anul 2021, potrivit calculelor Economica.net pe baza bilanţurilor firmei.

Înfiinţată în anul 2001, editura Universul Juridic a devenit cel mai mare jucător din piaţa românească de carte juridică în funcţie de cifra de afaceri. 

Universul Juridic a avut cifră de afaceri netă de 10,8 milioane de lei în anul 2022, cu aproape 13% mai mare decât cea obţinută în anul 2021. Firma a avut marjă de profit net de 7,85% în anul 2022, cu 0,65 de puncte procentuale mai mică decât cea din anul 2021, arată calculele Economica.net bazate pe bilanţurile firmei. Universul Juridic a lucrat cu un număr mediu stabil de salariaţi în anii 2022 şi 2021: 35 de oameni.

Sursă foto: captură universuljuridic.ro.

Te-ar mai putea interesa și
ANM: Temperaturile vor fi oscilante în majoritatea regiunilor până la sfârșitul anului. Precipitații în aproape toată țara până pe 27 decembrie
ANM: Temperaturile vor fi oscilante în majoritatea regiunilor până la sfârșitul anului. Precipitații în aproape toată ...
Regimul termic diurn va avea oscilaţii de la o zi la alta în majoritatea regiunilor, până spre sfârşitul acestui an, iar până pe 27 decembrie se vor înregistra precipitaţii în aproape......
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să depăşească 20 miliarde de euro anul acesta, iar primele semne pentru anul viitor ...
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia îşi propune să încheie un acord de demarcaţie maritimă cu Siria după ce un guvern permanent va fi format la ...
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât cu personal străin
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât ...
Rezolvarea deficitului de angajaţi în staţiunile de iarnă din Bulgaria nu va fi posibilă fără a face angajări din ...