BMW ar putea transfera producţia la fabricile sale din Regensburg şi Leipzig, o altă opţiune fiind uzina Nedcar din Olanda, susţine Handelsblatt citând surse din interiorul producătorului de automobile de lux.
Săptămâna viitoare ar urma să înceapă negocierile dintre reprezentanţii BMW şi cei ai Guvernului de la Londra iar o decizie ar putea fi anunţată în semestrul doi din 2017, se arată în ziarul german.
Modelul electric Mini ar urma să fie lansat în 2017.
Reprezentanţii BMW nu au comentat informaţia dar sursele au explicat că firma germană nu mai este interesată să investească în Oxford, unde este principala fabrică din Marea Britanie care produce modelul mini, dacă Regatul Unit va ieşi de pe piaţa unică europeană în urma unui ‘hard Brexit’ (Brexit dur).
Recent, directorul general Harald Krueger anunţa că firma vrea să-şi majoreze anul viitor vânzările de vehicule electrice cu două treimi, la 100.000 de unităţi, în urma diversificării modelelor de baterii pentru acest tip de vehicule.
Pentru a stimula vânzările, BMW va extinde raza de acţiune a bateriei pentru modelul de oraş i3 cu 50%.
Procentajul de automobile electrice şi hibride din totalul vânzărilor va creşte la 15 – 25% până în 2025, a afirmat directorul general al BMW.
Obiectivul Guvernului de la Berlin este ca în anul 2020 un milion de automobile electrice să ruleze pe drumurile din Germania. De asemenea, în ceea ce îi priveşte pe producătorii auto germani, BMW, Mercedes şi Volkswagen produc deja automobile electrice, iar Audi şi Porsche au planuri referitoare la producţia unor astfel de automobile.
Guvernul de la Londra s-a angajat să investească încă două miliarde de lire pe an până în 2020 pentru a finanţa cercetarea şi dezvoltarea, în timp ce ministrul de Finanţe, Philip Hammond, a anunţat un sprijin de 80 de milioane de lire sterline alocat staţiilor de încărcare pentru maşini electrice.