Efectul preluării Olympic Air: Aegean Airlines revine în România

Compania aeriană Aegean Airlines a semnat în urmă cu două zile un acord definitiv cu Marfin Investment Group pentru preluarea Olympic Air. Transferul tuturor acţiunilor Olympic Air au fost transferate în aceeaşi zi. Fiecare companie îşi va păstra numele, logo-ul şi avioanele. 
Andrada Ghira - vin, 25 oct. 2013, 10:41
Efectul preluării Olympic Air: Aegean Airlines revine în România

Grecii de la Aegean au avut curse pe ruta Bucureşti-Atena, dar s-au retras în 2011. Companiile care mai operează zboruri de la Bucureşti spre capitala Greciei sunt Olympic şi foloseşte un avion De Havilland DHC-8 400 Series şi Tarom, cu A318.

După noua achiziţie, de la 1 noiembrie, Aegean, care are în flotă 30 de avioane Airbus, va folosi un avion A320-200 pe rutele spre Bucureşti şi Sofia, aşa cum se poate observa din sistemul de rezervări al Olympic Air.

Avioanele A320-200 au o capacitate de 169 de pasageri, în timp ce modelul Dash 8-400 poate transporta doar 78 de pasageri.

În schimb, Olympic va opera cu o parte din avioanele Dash 8-400 pe rutele Aegean, de la Atena spre Mytilene, Santorini şi Chania.

Cât a costat preluarea Olympic Air 

Valoarea tranzacţiei de preluare a companiei Olympic Air a fost stabilită la 72 de milioane de euro, ce urmează a fi plătite în rate, a anunţat compania Aegean Airlines. Pe data de 22 octombrie a fost plătită suma de 20 de milioane de euro, iar restul va fi plătit în cinci rate anuale egale, din care prima a fost plătită pe data de 23 octombrie.

La finalizarea tranzacţiei, Olympic Air va deveni o subsidiară a Aegean, iar fiecare companie îşi va păstra numele, logo-ul şi flota de avioane. Pe 31 octombrie, compania va susţine o conferinţă de presă în care va anunţa plaanurile de viitor.

Aegean Airlines şi Olympic Air în cifre

Compania Olympic Air a fost fondată în 1957 de magnatul Aristotle Onassis. La privatizararea companiei în 2009, după ce a fost prost condusă decenii la rând de către guvernul grec, Aegean a oferit 170 de milioane de euro pentru preluarea Olympic, dar a pierdut în faţa celor de la Marfin. Cele două companii au încercat în perioada 2010-2011 să fuzioneze, dar Comisia Europeană nu le-a permis.

Te-ar mai putea interesa și
Sebastian Burduja, ministrul Energiei: Proiectul Neptun Deep îşi continuă parcursul fără impedimente
Sebastian Burduja, ministrul Energiei: Proiectul Neptun Deep îşi continuă parcursul fără impedimente
Proiectul Neptun Deep îşi continuă parcursul fără impedimente, în ritm accelerat, iar activităţile de foraj pentru cele zece sonde de exploatare din perimetru sunt derulate conform......
Aquatique este desemnată, din nou, Cea mai bună apă minerală plată pentru copii și Cea mai bună apă minerală plată pentru sugari
Aquatique este desemnată, din nou, Cea mai bună apă minerală plată pentru copii și Cea mai bună apă minerală plată ...
Forbes Kids și D&D Research au realizat un studiu amplu privind opinia mamelor despre cele mai de încredere produse pentru ...
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, ...
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...