„Vrem să investim minimum 50 milioane euro, fie într-o hidrodrocentrală, fie într-o termocentrală pe cărbune. Totuși, ne gândim că mai degrabă am investi într-o termocentrală. Planul nostru este ca în următorii ani să creăm un fond mare pentru energie pentru a avea capacitatea de a investi în mai multe proiecte în regiune, incluzând și România. Credem că vom investi în energie termo. Noi intrăm cu proiectul care va produce energie și apoi o vindem în piață. Acum suntem în discuții pentru crearea fondului”, a spus Hamovici.
Acesta este de părere că realizarea acestui fond va dura circa 6 luni—un an, „apoi vom trece la lista de proiecte și le vom identifica pe cele mai bune”.
EFT Group, unul dintre cele mai importante grupuri europene, care desfășoară tranzacții cu energie electrică și realizează investiții în sectorul energetic, în zona Europei Centrale și de Sud-Est.
EFT Group este prezent, prin filialele sale, în Germania, Lituania, Austria, Italia, Grecia, Ungaria, Slovenia, România, Bulgaria, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Turcia. Principalele activități ale grupului sunt schimburile transfrontaliere de energie electrică, tranzacții cu alte companii de electricitate, precum și furnizarea energiei electrice consumatorilor eligibili.
EFT România este prezentă pe piața românească de energie electrică începând cu anul 2005, deținând licență de furnizare energie electrica nr. 702, emisă de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
EFT România tranzacționează cantități de energie electrică prin operațiuni de import—export, contracte bilaterale cu alți furnizori și consumatori industriali.
Printre foștii și actualii clienți importanți ai EFT România se regăsesc rafinăria Petrotel Lukoil, Stirom—producător de recipiente din sticlă, precum și toate fabricile de ciment de pe întreg teritoriul țării ale Holcim România și Lafarge România.