Șeful Transporturilor, întrebat ce face când stă bară la bară pe Valea Prahovei: Mă înjur singur

Cătălin Drulă a declarat marți că înainte de a fi ministru al Transporturilor înjura toți miniștri ai Transporturilor de până atunci când stătea bară la bară pe Valea Prahovei, iar acum se înjură pe el însuși. Compania de Drumuri a semnat luna aceasta contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului tehnic pentru Autostrada Ploiești – Brașov, cu o durată de 42 de luni.
Anemona Andone - mar, 23 feb. 2021, 12:18
Șeful Transporturilor, întrebat ce face când stă bară la bară pe Valea Prahovei: Mă înjur singur

„Înainte să fiți ministru și stateați bara la bară pe Valea Prahovei, pe cine înjurați?”, l-a întrebat marți jurnalistul Adrian Cojocaru pe ministrul Transporturilor în cadrul unei emisiuni la Digi FM.

„Pe politicieni și pe toți miniștri de până atunci”, a spus Cătălin Drulă. „Și acum?”, a continuat jurnalistul Digi FM. „Mă înjur singur”, a răspuns ministrul Transporturilor.

Referitor la viitoarea autostradă din Valea Prahovei, Drulă a amintit de semnarea contractului pentru revizuirea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic.

„Am semnat contractul pentru proiectul tehnic, este același prestator care face și A7(Autostrada Moldovei). I-am rugat să se concentreze pe un traseu modern, cu tunel de 4 km la Bușteni și tunel de 2 km la Sinaia. Varianta cu tuneluri ar ajuta și turismul”, a menționat Drulă.

Potrivit lui, realizarea documentației tehnice ar dura doi ai și jumătate, dar cea pentru zone critice, precum Comarnic, ar putea fi predată mai devreme.

„Sunt interesate firme mari din Europa de acest proiect și eliminând noi riscurile, definind exact care este traseul, unde este tunel, poți obține oricum un preț mult mai bun”, a mai spus Drulă.

În ianuarie 2021, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat că este posibil ca Autostrada Ploiești – Brașov/ Râșnov să fie gata până în 2030. El speră ca tronsoane din autostrada pe Valea Prahovei să fie finalizate chiar mai devreme de 2030. Acesta s-a referit la secțiunile care ar ocoli localitățile Bușteni și Comarnic.

Pe 12 februarie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu SC CONSITRANS S.R.L. contractul pentru „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru „Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești – Brașov””.

Valoarea contractului este de 46.554.284,02 Lei fără TVA, obiectivul fiind finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este:

30 de luni pentru Revizuirea/Completarea Studiului de Fezabilitate;
6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC);
6 luni pentru Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE).

Studiul de Fezabilitate va cuprinde o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani și investigații de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc).

Contractul va cuprinde și o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu și realizarea unui model financiar al proiectului.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică „Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare și infrastructurilor de servicii”
Consiliul Concurenței pune în dezbatere publică „Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare ...
Consiliul Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF), instituție din cadrul Consiliului Concurenței, anunță că pune în consultare publică „Ghidul privind principiile de tarifare......
Trump reia tema cumpărării Groenlandei de către SUA, idee respinsă ferm de premierul insulei
Trump reia tema cumpărării Groenlandei de către SUA, idee respinsă ferm de premierul insulei
Groenlanda nu este de vânzare, a declarat luni liderul acestei mari insule arctice, răspunzând comentariilor făcute de ...
ANAF a dat amenzi și a dispus confiscări în valoare totală de peste 117 de milioane de lei în urma controalelor realizate în perioada septembrie – decembrie 2024
ANAF a dat amenzi și a dispus confiscări în valoare totală de peste 117 de milioane de lei în urma controalelor realizate ...
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au aplicat amenzi de 47,3 milioane de lei şi au confiscat bunuri, ...
În acest an, Moșul ne aduce inflație în cutia de ciocolată și în ceașca de cafea
În acest an, Moșul ne aduce inflație în cutia de ciocolată și în ceașca de cafea
Având în vedere că mai este doar o zi până la Crăciun, o perioadă în care dulciurile sunt la mare căutare, prețurile ...