‘Avem în vedere o eşalonare a datoriilor pe 10 ani. În momentul în care prima dată Primăria, RADET, şi-a însuşit datoria pe care o are la ELCEN am propus o eşalonare pe 10 ani din care prima rată să fie de cel puţin 250 de milioane de lei de aşa manieră încât să avem o sursă financiară de a achita datoriile. Suntem deschişi să semnăm un protocol de aşa manieră încât cel puţin 200 de milioane să se regăsească până la sfârşitul anului’, a spus Nicolaescu.
Reprezentanţii ELCEN au anunţat, marţi, că au ajuns la un acord cu Romgaz astfel încât furnizarea de gaze să nu fie întreruptă după 15 octombrie, iar bucureştenii să beneficieze de apă caldă şi căldură în sezonul de iarnă. Astfel, datoriile de 362 milioane lei ale Electrocentrale Bucureşti la furnizorul de gaze vor fi eşalonate pe 2 ani.
Electrocentrale Bucureşti este cel mai mare producător de energie termică din România (40%) şi din Bucureşti (90%). Din punct de vedere al producţiei de energie electrică, ELCEN asigură 4,8% din cota de piaţă la nivel naţional, potrivit raportului OPCOM din decembrie 2013. Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri este principalul acţionar al companiei, cu 97,51% din capital, restul acţiunilor fiind deţinute de SNGZ Romgaz (2,49%).
Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Potrivit RADET, sistemul de încălzire centralizată asigură 72% din necesarul de energie termică al Capitalei.