De asemenea, aceştia au aprobat data de 17 iunie 2022 ca dată a plăţii dividendelor pentru exerciţiul financiar 2021, scrie Agerpres.
Profitul contabil rămas după deducerea impozitului pe profit la data de 31 decembrie 2021 este în valoare de 321.819.884 lei. Acesta va fi repartizat astfel: rezerva legală (5% din profitul brut 2021) -16.128.587 lei; alte rezerve -152.892.445 lei; dividende de distribuit acţionarilor – 152.798.852 lei.
De asemenea, în cadrul Adunării Extraordinare, acţionarii Electrica au aprobat cu majoritatea voturilor exprimate plafonul de până la 900 milioane lei pentru emisiunile de obligaţiuni ale companiei din perioada 2022-2023, care vor putea fi denominate atât în lei cât şi în alte valute, putând fi emise pe piaţa de capital din România pe baza unei structuri flexibile, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă, prin una sau mai multe emisiuni separate.
Obligaţiunile vor fi nominative, neconvertibile, negarantate, în formă dematerializată prin înscriere în cont, vor face parte din aceeaşi clasă de valori mobiliare putând fi emise pe o maturitate maximă de până la 7 ani şi se vor vinde prin Oferta de Vânzare adresată investitorilor instituţionali, prin intermediul unei societăţi de servicii de investiţii financiare/instituţie de credit/sindicat de intermediere, vor fi înregistrate la Depozitarul Central şi vor fi admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti.
Societatea Energetică Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Societatea oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.