Proiectul implementat în județul Prahova presupune instalarea panourilor fotovoltaice pe structură metalică, pentru montaj pe teren. Producția medie anuală a sistemului fotovoltaic instalat pentru Uztel este estimată la 421,3 MWh.
“Prin montarea panourilor fotovoltaice, am venit în întâmpinarea așteptărilor companiei Uztel, care a optat pentru o metodă de producție a energiei electrice care să protejeze mediul înconjurător. Utilizarea sistemului va avea ca efect reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 132 de tone pe an și o economie operațională semnificativă la costurile cu energia electrică. Electrica Furnizare are în desfășurare mai multe proiecte similare și oferă soluții pentru orice companie care și-a stabilit o strategie privind sustenabilitatea și producerea de energie verde”, a declarat Cristian Radu, directorul Diviziei Marketing Electrica Furnizare.
Cu o experiență de peste 120 de ani în domeniul energiei, Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziționarea Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp.
În prezent, compania are în implementare mai multe proiecte care implică livrarea de soluții personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi, aliniindu-se astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului verde european.
Obiectul principal de activitate al companiei Uztel este producerea și comercializarea de ansamble, utilaje și instalații petroliere și construcții metalice. Cu o vechime neîntreruptă în activitate de peste 117 ani, compania are o preocupare constantă pentru protejarea mediului înconjurător, în cadrul proceselor de producție fiind monitorizați constant factorii de mediu (apă potabilă, apă uzată, sol sau deșeuri).