Electrica Furnizare, oferte cu până la 15% mai mici, la gaze, faţă de preţul reglementat

Electrica Furnizare a lansat noi oferte, cu până la 15% mai mici faţă de preţul reglementat, garantate pentru o perioadă de 12 luni, a anunţat luni compania citată de Agerpres.
Economica.net - lun, 13 iul. 2020, 11:59
Electrica Furnizare, oferte cu până la 15% mai mici, la gaze, faţă de preţul reglementat

„Produsul Electrica Furnizare ‘Împreună’ are un preţ fix la furnizarea gazelor naturale, timp de 12 luni, de 65,90 lei/MWh şi un abonament zilnic. Prin încheierea pentru acelaşi loc de consum a unui contract de furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale, preţul de bază al gazelor naturale rămâne fix pe o perioadă de 1 an, la un nivel de 65,90 lei/MWh. La preţul gazului, se adaugă tariful de transport, tariful reglementat de distribuţie şi un abonament zilnic de 0,19 lei/zi”, se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, tariful reglementat de distribuţie este aferent categoriei de consum şi operatorului de distribuţie, în vigoare la data furnizării şi facturării, şi variază în funcţie de distribuitorul la care este alocat un anumit loc de consum. Preţul final al gazului, fără abonament, este de 105,74 lei/MWh pentru 12 luni, în scădere cu aproximativ 15% faţă de nivelul reglementat, valabil în iunie 2020, de 125,17 lei/MWh, pentru un client casnic din aria de distribuţie Bucureşti.

Pentru cei interesaţi doar de schimbarea furnizorului de gaze naturale, Electrica Furnizare a lansat ofertele Gaz Mobil şi Gaz Stabil cu preţuri atractive, valabile doar până la 31 iulie 2020.

Produsul Electrica ‘Gaz Mobil’ are un preţ fix la furnizarea gazelor naturale de 68,80 lei/MWh, pentru o perioadă de 12 luni şi un abonament zilnic. Oferta cuprinde un contract de furnizare de gaze naturale cu un preţ fix şi competitiv, pentru o perioadă de 12 luni, şi cu un abonament, dedicat în special clienţilor cu un consum mai mare şi variat pe parcursul unui an.

Potrivit sursei citate, preţul de bază al gazelor naturale este fix pe o perioadă de 1 an de zile, la un nivel de 68,80 lei/MWh, la care se adaugă tariful de transport, tariful reglementat de distribuţie şi un abonament zilnic de 0,22 lei/zi. Tariful reglementat de distribuţie este aferent categoriei de consum şi operatorului de distribuţie, în vigoare la data furnizării şi facturării, şi variază în funcţie de distribuitorul la care este alocat un anumit loc de consum. Preţul final al gazului, fără abonament, este de 108,64 lei/MWh, pentru 12 luni, faţă de nivelul reglementat, valabil în iunie 2020 de 125,17 lei/MWh, pentru un client casnic, din aria de distribuţie Bucureşti.

Produsul Electrica ‘Gaz Stabil’ are un preţ fix la furnizarea gazelor naturale de 74,87 lei/MWh pentru o perioadă de 12 luni, fără abonament. Oferta cuprinde un contract de furnizare de gaze naturale cu un preţ fix fără abonament, pentru o perioadă de 12 luni şi este dedicată în special clienţilor care doresc ca factura să fie pe măsura consumului de gaze naturale.

Reprezentanţii Electrica Furnizare susţin că preţul de bază al gazelor naturale este fix pe o perioadă de 1 an de zile, la un nivel de 74,87 lei/MWh, la care se adaugă tariful de transport şi tariful reglementat de distribuţie. Tariful reglementat de distribuţie este aferent categoriei de consum şi operatorului de distribuţie, în vigoare la data furnizării şi facturării, şi variază în funcţie de distribuitorul la care este alocat un anumit loc de consum. Preţul final al gazului este de 114,71 lei/MWh, pentru 12 luni, faţă de nivelul reglementat valabil în iunie 2020 de 125,17 lei/MWh, pentru un client casnic din aria de distribuţie Bucureşti.

Compania Electrica Furnizare este unul dintre cei mai importanţi furnizori de gaze naturale din România, cunoscută în mod tradiţional pentru furnizarea de energie electrică, dar prezentă pe piaţa gazelor naturale din iulie 2017. Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica, companie cu capital majoritar privat, listată cu succes la Bursa de Valori Bucureşti şi London Stock Exchange, înca din anul 2014.

De altfel, aceasta reprezintă încă cea mai mare listare de pe piaţa de capital din România, care a confirmat încrederea investitorilor în rentabilitatea Grupului şi care a dus, implicit, la consolidarea reputaţiei Electrica Furnizare. Astfel se explică încrederea clienţilor în acest furnizor: în acest moment sunt peste 3,5 milioane de clienţi Electrica Furnizare în România, care se bucură de calitatea serviciilor oferite de companie şi de avantajele conferite de raportul calitate/preţ.

Cel mai important avantaj rămâne faptul că preţurile foarte competitive, din cadrul ofertelor valabile până la 31 iulie 2020 – Împreună, Gaz Mobil şi Gaz Stabil, sunt fixe şi garantate pe o perioadă de 12 luni de la semnarea contractului. Un alt avantaj vine din confortul adus de facturarea electronică şi din posibilitatea de a face plăţi electronice, prin contul MyElectrica, modalităţi de contact şi plată tot mai frecvent folosite.

Cele trei oferte, Împreună, Gaz Mobil şi Gaz Stabil, sunt deja active şi au ca termen de valabilitate data de 30 iulie 2020. Ofertele sunt valabile pe întreg teritoriul României, exceptând zonele în care condiţiile tehnice nu permit furnizarea de către Electrica Furnizare a gazelor naturale către clientul final.

„Schimbarea furnizorului de gaze rămâne un subiect de actualitate mai ales pentru consumatorii casnici care încă nu au încheiat un contract nou, în regim concurenţial, cu un furnizor de gaze naturale. Odată cu liberalizarea preţurilor la gaze, începând cu data de 1 iulie 2020, consumatorii casnici au posibilitatea încheierii unui contract nou, alegerea furnizorului putând fi făcută în baza multiplelor avantaje care nu întârzie să apară pe o piaţă devenită, de curând, concurenţială”, se mai precizează în comunicat.

Electrica Furnizare, compania de furnizare energie electrică şi gaz a Grupului Electrica, oferă serviciile sale unui număr de aproximativ 3,5 milioane de consumatori finali, atât în regim de ultimă instanţă, cât şi pe piaţa concurenţială. Societatea deţine licenţă pentru desfăşurarea activităţii de furnizare energie electrică şi gaze naturale pe întreg teritoriul ţării.

Te-ar mai putea interesa și
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie plătită a scăzut uşor, de la 336,31 în octombrie, la 336,18 lei pe......
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...