Dacă întreaga producţie mondială anuală de 90 de milioane de vehicule rutiere ar fi convertită imediat, ar fi nevoie de 16 ani pentru a electrifica întreaga flotă mondială de 1,4 miliarde de vehicule, a subliniat Stefan Hartung într-un interviu publicat duminică pe portalul The Pioneer. Grupul german Bosch este un important furnizor pentru sectorul auto.
Însă, în realitate, motoare cu ardere internă vor continua să fie produse, iar acestea vor trebui să fie înlocuite ulterior. „Va fi nevoie de un interval dublu de timp, cel puţin 30 până la 35 de ani, pentru a electrifica toate automobilele din întreaga lume”, a spus Hartung.
Directorul general de la Bosch a adăugat că, în cele din urmă, anumite categorii de vehicule nu vor putea fi electrificate iar tehnologia motoarelor pe combustie va trebui să fie produsă în continuare în Germania. „Nu poţi forţa clienţii din afara Europei să nu o utilizeze”, a spus Hartung. Acesta a subliniat că inovaţiile de care este nevoie nu există încă, dând drept exemplu vehiculele agricole. O combină agricolă trebuie să opereze până la 12 ore pe zi, şi consumă 250 până la 300 de kilowaţi pe oră. „Având în vedere bateriile care ar fi necesare pentru o astfel de performanţă, cel mai probabil vehiculul ar intra în pământ”, a spus Hartung.
Cu toate acestea, Hartung a dezminţit ideea că Uniunea Europeană s-a mişcat mult prea rapid atunci când a stabilit o ţintă pentru renunţarea la automobilele echipat cu motoare cu combustie. „Cu privire la obiectivele climatice, a fost important în primul rând să fie stabilită o ţintă”, a spus Hartung.
Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, prezent de 30 de ani şi în România, prin şase entităţi unde lucrau, la 31 decembrie 2022, aproximativ 9.830 de angajaţi. În plus, în Bucureşti, se află şi o filială a BSH Hausgerate GmbH, activă pe piaţa aparatelor electrocasnice.