Element Development a finalizat prima fază a ELI Park 1 Chitila şi vrea să se extindă în toată ţara

Element Industrial a finalizat prima faze a parcului logistic ELI PARK 1 în zona Chitila. Depozitul, în suprafață de 20.000 mp, a fost închiriat către compania Arctic, care a intrat deja în spațiu.
Răzvan Zamfir - mar, 24 sept. 2019, 08:53
Element Development a finalizat prima fază a ELI Park 1 Chitila şi vrea să se extindă în toată ţara

„Ținta noastră este să ajungem în top cinci dezvoltatori de parcuri logistice de pe piața românească”, spune Muler Onofrei, CEO & Co-founder Element Industrial. „Lucrăm la conceptele a două noi parcuri în București, în Craiova este planificat ELI PARK 4, în Târgoviște ELI PARK 5,  iar în Timișoara ELI PARK 6, un pipeline total de 300.000 mp pentru următorii trei ani”, adaugă acesta.

ELI PARK 1 este un parc logistic cu o suprafață închiriabilă de 50.000 mp. Prima fază de 20.000 mp a fost livrată în această vară, iar faza a doua în suprafață de 30.000 mp este planificată pentru primăvara anului 2020, unul din chiriașii acestor depozite fiind Paste Băneasa. Proiectul logistic este deservit de câteva linii de transport în comun și este localizat la o distanță de 4 km de centura București, cu acces direct la un drum național cu patru benzi, DN 7.

Principalele avantaje sunt  accesul facil către nordul Bucureștiului și amplasarea într-o zonă cu excedent de forță de muncă (Chitila/Buftea). ELI PARK 1 este dezvoltat în parteneriat de Element Industrial și grupul Dedeman în zona Chitila-Buftea ce se prefigurează drept noul pol logistic de proximitate al Capitalei. Proiectul este finanțat de Unicredit Bank.

Compania negociază achiziționarea de terenuri în zece zone în mai toate regiunile României și va finanța achizițiilor din fonduri proprii. Element Industrial a investit până în prezent circa 12 milioane de euro în terenuri. Element Industrial e interesată de terenuri în Brăila, Turda, Iași și Bacău etc.

„Transilvania e o problemă pentru că e destul de dezvoltată și în multe zone sunt probleme cu forța de muncă”, spune Muler Onofrei.

Potrivit lui Muller Onofrei, yield-ul de dezvoltare e cuprins între 11% și 9%, iar cel de vânzare de 8% sau sub uneori.

Primele proiecte anunțate sunt la București – zona Chitila și Craiova – centura sud. Compania mai deține terenuri în Târgoviște, București și Timișoara.

Deși a primit oferte pentru ELI Park, Element Industrial, deodamdată, nu s-au finalizat. „Lichiditatea de pe piață a crescut, proiectul e bun. Nu ne grăbim, oricum nu sunt multe proiecte de acest tip la vânzare și nu ne grăbim”, conchide Muler Onofrei. 

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...