Elevii au venit la protest cu diplomele pe care le-au câştigat la diverse concursuri naţionale şi internaţionale pentru a demonstra că în liceul lor chiar se face carte. Le-au atârnat la intrarea în şcoală şi au scandat că îşi vor profesoarele înapoi. Chiar dacă este cunoscut ca fiind un liceu de fiţe, elevii spun că nu averea părinţilor îi caracterizează.
„Nu cred că maşina cu care vii la şcoală sau telefonul pe care-l ai îţi influenţează şi buna purtare sau modul în care te pregăteşti pentru ore şi pentru examenul de bacalaureat”, a spus unul dintre elevi.
Protestele rămân fără rezultat pentru că, miercuri, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Bucureşti va numi noua conducere a liceului.
Zeci de elevi de la „Jean Monnet” au protestat şi luni în curtea instituţiei împotriva decizia Ministerului Educaţiei de a demite conducerea şcolii. „Elevele implicate în scandal nu reprezintă Liceul Jean Monnet. Nu este cazul să se generalizeze. Vom protesta atât cât va fi cazul. Dacă va fi nevoie, vom merge să vorbim chiar şi cu ministrul Educaţiei. Şi protesorii protestează alături de noi”, a spus una dintre elevele de la „Jean Monnet”
Conducerea Liceului „Jean Monnet” a fost demisă, după ce reprezentanţii conducerii instituţiei de învăţământ au fost chemaţi luni dimineaţă la Inspectoratul Şcolar din Capitală. Măsura luată de inspectorat vine după ce Ministrul Educaţiei a cerut demiterea directorilor liceului, pe care-i acuză că nu au gestionat cum trebuie întregul scandal.
Fosta directoare de la Liceul Jean Monnet, Tudoriţa Codreanu, a declarat luni dimineaţă că nu va părăsi şcoala pentru că este profesor titular şi că nici nu va contesta decizia de a fi demisă pentru că „nu putem lupta cu sistemul”.
„Părinţii ar trebui să răspundă pentru copiii lor, pentru că noi am făcut tot ceea ce a ţinut de noi, sub directa coordonare a Inspectoratului Şcolar. Fiecare etapă a fost monitorizată de dumnealor. Este nedrept, pentru că eu nu pot să fiu alături de 1.200 de elevi în timpul lor liber. Acum când noi discutăm. unul dintre elevi poate să săvârşească o faptă antisocială, dar nu cred că eu trebuie să fiu răspunzătoare. Când copilul pleacă la ora 1.00 noaptea din casa părinţilor şi se întoarce dimineaţă de la club, nu ştiu dacă este răspunderea directorului”, a spus Tudoriţa Codreanu.
Pe lângă elevii liceului care protestează împotriva demiterii conducerii şcolii, şi părinţii sunt surprinşi şi intrigaţi de decizia Ministerului Educaţiei. Elevii, profesorii şi părinţii se tem de o conducere numită pe criterii politice.