Elif Memet este copreședintă a Conferinței Europene de la Harvard. Memet a lucrat la Goldman Sachs și a fost implicată în achiziția Yahoo de la Verizon

Elif Memet este copreședintă a Conferinței Europene de la Harvard, dar nu prima, așa cum ne-a transmis inițial. Corina Stoenescu a mai deținut această poziție în cadrul conferințelor organizate în 2017 și 2018.
Andrada Ghira - mie, 29 ian. 2025, 10:07
Elif Memet este copreședintă a Conferinței Europene de la Harvard. Memet a lucrat la Goldman Sachs și a fost implicată în achiziția Yahoo de la Verizon

Elif Memet, 28 ani, originară din Constanța, este copreședinta de anul acesta a Conferinței Europene de la Harvard, dar nu prima româncă în această funcție, așa cu ne-a transmis inițial. Corina Stoenescu a mai deținut această poziție doi ani la rând. 

Memet a absolvit Universitatea Columbia din New York și are o diplomă în Economie și Matematică, cu distincțiile Phi Beta Kappa și Magna cum Laude. În timpul studiilor, a fost unul dintre cei zece Science Research Fellows ai promoției sale și a colaborat cu laureatul Nobel, profesorul Joseph Stiglitz, în cercetări privind inegalitatea economică

Echipa de organizare este formată din peste 40 de studenți de la Harvard și MIT, reprezentând peste 25 de țări și având experiență profesională în instituții de renume precum ONU, Comisia Europeană, Parlamentul European, OECD, sau guverne din țări precum Franța, Austria, Serbia şi altele.

Tânpra a reușit să atragă și studenți români în roluri cheie în echipa de organizare.

Elif Memet va susține discursul de închidere în cadrul JFK Jr. Forum, marcând finalul unei conferințe care abordează teme critice precum securitatea energetică, apărarea comună, democrația europeană și drepturile omului, consolidând rolul Europei într-o lume aflată în continuă schimbare.

A XI-a ediție anuală a Conferinței Europene de la Harvard, unul dintre cele mai prestigioase forumuri de dialog transatlantic din SUA, se va desfășura între 31 ianuarie și 1 februarie 2025 în John F. Kennedy Jr. Forum, un spațiu istoric din cadrul Harvard și cunoscut pentru găzduirea unor discursuri momente emblematice de-a lungul timpului. Evenimentul va reuni peste 500 de participanți, incluzând academicieni, factori de decizie, studenți și lideri globali.

Printre speakerii din acest an se numără lideri globali precum Alexander de Croo, Prim-ministrul Belgiei, Mirjana Spoljaric, Președinta Comitetului Internațional al Crucii Roșii, Mateusz Morawiecki, fost Prim-ministru al Poloniei, Margrethe Vestager, fost Vicepreședinte al Comisiei Europene, Pierre Wunsch, Guvernatorul Băncii Naționale a Belgiei, Benjamin Haddad, Ministrul pentru Afaceri Europene din Franța, și Ylva Johansson, fost Comisar European pentru Afaceri Interne.

Conferința va fi onorată și de prezența Ambasadorului României în Statele Unite, Excelența Sa Andrei Muraru, care sprijină dialogul transatlantic pe teme cruciale pentru viitorul Europei.

După absolvirea universității Columbia, Elif a lucrat ca analist la banca de investiții Goldman Sachs. Acolo a contribuit la obținerea unei finanțări de 24 de miliarde de dolari pentru compania Carnival în timpul pandemiei COVID-19 și a fost implicată în separarea diviziei de sănătate a companiei 3M.

Ulterior, a fost investitor de private equity la Apollo Global Management care manageriază mai mult de 600 miliarde, unde a fost unul dintre cei patru investitori care au condus achiziția Yahoo de la Verizon, o tranzacție evaluată la 6 miliarde de dolari, devenind observator în Consiliul de Administrație al Yahoo.

În prezent, Memet urmează un program dublu de masterat în Administrarea Afacerilor la Harvard Business School și în Politici Publice la Harvard Kennedy School, fiind bursieră David Rubenstein la Centrul pentru Leadership Public. La Harvard, cercetează tranziția României la euro sub îndrumarea profesorului Jason Furman, fost economist-șef al administrației Obama, cât şi autonomia europeană în domeniul apărării, sub îndrumarea lui Eric Rosenbach, fost Șef de Cabinet al Secretarului Apărării al SUA şi director al Programului de Apărare, Tehnologii Emergente și Strategie la Harvard Kennedy School.

 

Te-ar mai putea interesa și
Discuții despre viitorul uzinei Dacia din România
Discuții despre viitorul uzinei Dacia din România
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit, vineri, la Ambasada României din Paris, cu directorul de afaceri publice de la Group Renault, Bruno Vincent, cu care a discutat despre......
Se vând trei malluri din România. Unde sunt și cât valorează
Se vând trei malluri din România. Unde sunt și cât valorează
Compania imobiliară MAS PLC din Africa de Sud este aproape de a preluat integral trei mari malluri din România.
Platformele Autorităţii pentru Digitalizarea României sunt din nou funcționale
Platformele Autorităţii pentru Digitalizarea României sunt din nou funcționale
Platformele Autorităţii pentru Digitalizarea României (SEAP, WWW.GHIŞEUL.RO, PCUe, SAET şi E-GUVERNARE) sunt funcţionale, ...
Meta pregătește investiții în roboți umanoizi conduși de inteligență artificială
Meta pregătește investiții în roboți umanoizi conduși de inteligență artificială
Gigantul american Meta Platforms înființează o nouă divizie în cadrul unității sale Reality Labs pentru a dezvolta ...