Elon Musk: Nu va fi lansat niciun facelift pentru Tesla Model Y în acest an

Directorul general ale companiei Tesla Motors, Elon Musk, susține că Model Y nu va trece printr-un facelift în acest an, însă ar putea apărea modificări de software.
Robert Stan - lun, 10 iun. 2024, 07:33
Elon Musk: Nu va fi lansat niciun facelift pentru Tesla Model Y în acest an

„Nu va fi lansat niciun «refresh» al Model Y în acest an”, a menționa Elon Musk , adăugând însă că Tesla își îmbunătățește continuu mașinile prin modificări de software over-the-air.

Grație acestor modificări de soft, care nu pot fi încadrate în categoria „facelift”, „la fiecare șase luni o mașină va fi un pic mai bună (n.n. – decât anterior)”, arată șeful Tesla Motors.

Anunțul lui Elon Musk vine după ce, atât anul trecut, cât și la începutul lui 2024, surse citate de mai multe publicații occidentale susțineau că Tesla pregătește o reînnoire a Model Y care ar putea intra în producție în 2024.

Scăderea vânzărilor de mașini electrice în multe dintre zonele lumii și dobânzile ridicate au oprit, se pare, proiectul de modificare al Tesla Model Y, acesta fiind amânat, nu anulat, până când oficialii mărcii vor avea o imagine mai clară asupra viitorului pieței de mașini electrice.

În acest context, livrările globale de vehicule ale producătorului auto american au scăzut în primul trimestru pentru prima dată în aproape patru ani.

De altfel, pe piața chineză, mașinile Tesla au beneficiat săptămâna trecută de o actualizare a software-ului pentru sistemul de navigație. Acesta are acum noi funcții, printre care afișarea pe hărți a benzilor de circulație de pe șosele. În plus, noile caracteristici ale sistemului multimedia ar trebui, conform producătorului, să reducă dependența utilizatorilor de aplicații în timpul deplasării.

În privința apariției benzilor de circulație pe hărțile mașinilor Tesla, deși constructorul american nu a menționat sursa noilor informații de pe afișaj, presa chineză susține că acestea au ca sursă Baidu Maps.

Furnizor pentru Tesla încă din 2020, Baidu a anunțat lansarea variantei 20 a hărților sale în luna aprilie și, tot atunci, a menționat Tesla și Huawei printre clienți.

Citește și:
– Scăderea vânzărilor obligă Tesla să oprească uzina din Germania pentru cinci zile
– Tesla cheamă în service peste 125.000 de mașini vândute în SUA, din cauza unei probleme la centura de siguranță

 

Te-ar mai putea interesa și
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Guvernul britanic a anunţat vineri naţionalizarea unei uzine strategice producătoare de semiconductori care este esenţială pentru industria de apărare, în special pentru fabricarea avioanelor......
Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești
Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești
Lanțul de restaurante Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești, acesta ...
USR anunță că a sesizat Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă condițiile din PNRR
USR anunță că a sesizat Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă condițiile din PNRR
Uniunea Salvați România a sesizat Comisia Europeană, acuzând faptul că noua lege a pensiilor nu respectă principiului ...
Norofert raportează pentru primele șase luni din 2024 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și profit net de 1,85 de milioane de lei, în scădere cu 40%
Norofert raportează pentru primele șase luni din 2024 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și profit net de 1,85 ...
Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura ...