Elveţia este interesată să investească în industria ospitalităţii din România
„În prezent, investim în România 220 de milioane de euro în mai multe sectoare de activitate, printre care sectorul energetic, eficienţa energetică şi educaţia duală. Colaborăm cu Ministerul Educaţiei pentru a introduce în România un program care să furnizeze educaţia duală. Ştim că şi în industria ospitalităţii, educaţia duală poate fi foarte profitabilă, pentru că aşa este şi în Elveţia. Cred că industria ospitalităţii este unul dintre sectoarele în care Elveţia are practici foarte bune pe care le putem pune împărtăşi în România”, a spus diplomatul elveţian conform Agerpres.
Potrivit acestuia, ţara sa are un sistem politic foarte stabil, un sistem de educaţional foarte puternic şi aceasta a contribuit foarte mult la atragerea unui număr foarte mare de investiţii, graţie sectorului financiar din Elveţia.
„Elveţia nu doar primeşte investiţii străine directe, dar investeşte şi în străinătate. Este printre cei mai mari zece investitori în întreaga lume şi, bineînţeles, că suntem foarte mândri de aceasta. Şi în România, Elveţia este printre primii zece investitori, conform cifrelor. Desigur, aceasta aduce şi mari responsabilităţi pentru sectorul privat şi pentru sectorul public, pentru guvern”, a afirmat ambasadorul elveţian.
Massimo Baggi a mai spus că majoritatea investiţiilor elveţiene în România sunt realizate de „multinaţionale foarte mari”. „98% dintre companiile elveţiene sunt mai micuţe şi cred că în viitor multe dintre acestea vor găsi posibilităţi de a investi în România în diverse sectoare”, a mai declarat ambasadorul.
Prima ediţie a conferinţei „INVEST in Hospitality Properties in the CEE Region”, despre creşterea profitabilităţii în România şi în centrul şi estul Europei, organizată miercuri, la Bucureşti, de Think Tank-ul INVEST, are ca ţară invitată Elveţia.
Evenimentul reuneşte miniştri, foşti prim-miniştri, ambasadori, lideri ai lanţurilor hoteliere internaţionale, investitori, reprezentanţi ai băncilor şi experţi în real estate pentru a analiza oportunităţile oferite de piaţa românească şi de Europa Centrală şi de Est (ECE), într-un moment de expansiune şi dezvoltare a infrastructurii hoteliere.