Potrivit informaţiilor publicate marţi pe pagina de Internet a SNB arată că în luna martie rezervele valutare au crescut până la 522,3 miliarde franci (543 miliarde de dolari) de la cifra revizuită de 509,2 miliarde de franci în luna februarie, scrie Agerpres.
În trecut, când SNB încerca să menţină un prag minim al cursului de schimb de 1,20 franci pentru un euro, datele privind rezervele valutare erau folosite ca un indicator al intervenţiilor băncii pe piaţa valutară. În luna ianuarie a acestui an, SNB a renunţat la acest prag iar oficialii SNB au anunţat în repetate rânduri că sunt pregătiţi să cumpere valută dacă va fi necesar.
Analiştii se îndoiesc însă că SNB a intervenit pe piaţă în ultima lună având în vedere că depozitele la vedere au rămas practic neschimbate. ‘Acest lucru sugerează că evoluţia francului în luna februarie s-a datorat forţelor de pe piaţă mai degrabă decât băncii centrale şi de asemenea că SNB este mulţumită de nivelul actual’, a declarat Michael Sneyd, analist la BNP Paribas.
La finele lui 2014, aproape jumătate din rezervele valutare ale SNB erau compuse din euro, iar 29% din dolari. Trei sferturi erau investite în obligaţiuni guvernamentale şi 15% în acţiuni.