eMAG a raportat vânzări mai mari cu 50% în decembrie 2012, faţă de aceeaşi lună a anului precedent

Vânzările eMAG au fost mai mari cu 50% în decembrie 2012, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, pe fondul migrării cumpărătorilor către comerţul online, potrivit unui comunicat de presă.
Economica.net - lun, 31 dec. 2012, 15:32
eMAG a raportat vânzări mai mari cu 50% în decembrie 2012, faţă de aceeaşi lună a anului precedent

„În luna decembrie, peste 4 milioane de români au venit la eMAG în căutarea cadourilor pentru cei dragi. În topul cumpărăturilor de Crăciun ale clienţilor eMAG s-au aflat telefoanele, tabletele, laptopurile şi televizoarele. Luna decembrie a marcat o premieră, vânzările de tablete depăşindu-le pe cele de laptopuri şi desktopuri. După un Black Friday care a generat vânzări de 16 ori mai mari decât într-o zi normală, apetitul pentru cumpărături al românilor nu s-a domolit”, se arată în document.

Potrivit acestuia, în luna decembrie, 39% dintre cei cumpărat de la eMAG au fost clienţi noi.

Valoarea medie a comenzilor plasate în decembrie a fost de 600 de lei, iar printre cele mai căutate produse s-au numărat şi jucăriile, aparatele foto şi produsele de îngrijire personală.

„Avalanşa de inovaţii din ultima vreme a determinat o mare parte dintre români să investească la finalul acestui an în tehnologie, păpuşile şi maşinuţele fiind în tot mai multe cazuri înlocuite de o tabletă sau de un smartphone sub brad”, a declarat Lucia Ciucă, director de marketing eMAG.

Potrivit acesteia, pe final de an se observă că tehnologia devine o prezenţă tot mai obişnuită în casele românilor, iar numărul de ecrane – de la laptop, la smartphone, tabletă sau televizor – dintr-o familie creşte din ce în ce mai mult.

„Anul acesta, telefoanele s-au clasat pe primul loc în topul preferinţelor românilor. Interesul faţă de această categorie a crescut semnificativ pe finalul acestui an – în decembrie, vânzările de telefoane mobile au crescut cu 66% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Samsung şi-a adjudecat primul loc în topul vânzărilor după producători, urmat de Apple, Nokia şi de românii de la Allview”, se arată comunicatul de presă.

Tabletele s-au situat pe locul al doilea în topul preferinţelor românilor.

„În luna decembrie, românii au cumpărat de patru ori mai multe tablete decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările de tablete depăşindu-le astfel, pentru prima oară, pe cele de laptopuri şi desktopuri combinate. Din punct de vedere cantitativ, topul celor mai vândute tablete este condus de românii de la Allview, în vreme ce, valoric, Apple şi Samsung domină clasamentul”, se mai spune în document.

Deşi au înregistrat un volum de vânzări similar cu cel din 2011, laptopurile au pierdut în acest an primul loc în preferinţele românilor, ca urmare a creşterii puternice a cererii pentru smartphone-uri şi tablete. O libertate de mişcare cât mai mare pare să fie ceea ce caută în acest moment românii, şi pe segmentul laptopurilor preferinţele acestora îndreptându-se tot mai mult către ultrabook-uri şi ultraportabile. În decembrie, ultrabook-urile au însumat 20% din vânzările categoriei.

Pe locul patru se situează televizoarele în topul vânzărilor eMAG.

„Televizoarele au avut mare căutare în acest sezon, în decembrie vânzările fiind cu 32% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Televizoarele LED domină topul, cu aproape 90% din totalul televizoarelor vândute în luna decembrie. De asemenea, tehnologia 3D se bucură de popularitate în creştere, mai bine de un sfert din comenzile din decembrie fiind pentru modele de acest tip. Din punct de vedere al brandului, românii preferă Samsung, Sony şi Philips, în timp ce pe segmentul entry domină brandurile româneşti Horizon şi Eboda”, informează eMAG.

În luna decembrie s-au cumpărat peste 7.000 de jucării de la eMAG, printre cele mai populare fiind jocurile educative, trenuleţele electrice, laptopurile pentru copii şi săniuţele. Dacă pentru băieţei maşinuţele cu telecomandă au fost cadourile cele mai la îndemână, fetiţele au primit în acest an păpuşi Cicciobello şi Baby Amore.

„Pe lângă laptopuri, tablete şi televizoare, în decembrie au fost foarte căutate şi produsele pentru îngrijirea părului. Plăcile de păr şi ondulatoarele s-au vândut cel mai bine, urmate de aparatele de tuns şi uscătoarele de păr. Cele mai apreciate branduri de pe acest segment sunt Remington, Rowenta şi Phillips. Aparatele foto continuă să ocupe un loc însemnat pe lista de cumpărături a românilor, iar inovaţiile din această categorie au generat o creştere a interesului faţă de aparatele mirrorless şi DSLR, care au reprezentat 20% din vânzările categoriei în această lună. Nikon, Canon şi Fujifilm sunt cele mai căutate branduri pe segmentul foto, urmate de Sony, Samsung şi Olympus”, mai spune comunicatul eMAG.

Te-ar mai putea interesa și
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan, anunţă că poziţia formaţiunii politice pe care o reprezintă este ca premierul viitoarei coaliţii de guvernare să fie propus de PSD, iar ministerele să fie......
Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri la Tragerile Speciale Loto de Crăciun, de duminică
Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri la Tragerile Speciale Loto de Crăciun, de duminică
Loteria Română organizează, duminică, Tragerile Speciale Loto de Crăciun şi suplimentează fondul de câştiguri al ...
Gabriela Firea (PSD): Partidul are şi un plan B, în cazul în care negocierile se blochează – opoziţia
Gabriela Firea (PSD): Partidul are şi un plan B, în cazul în care negocierile se blochează – opoziţia
Europarlamentarul PSD Gabriela Firea a declarat, duminică, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al social-democraţilor, ...
Comisia Naţională de Prognoză a revizuit semnificativ în scădere, la 1%, estimarea privind avansul economiei în acest an
Comisia Naţională de Prognoză a revizuit semnificativ în scădere, la 1%, estimarea privind avansul economiei în acest an
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a modificat în scădere semnificativă, la 1%, de la 2,8% anterior, ...