Din suma investită anul trecut, 27 de milioane de euro au mers către tehnologia aflată în spatele platformelor de ecommerce operate de eMAG: marketplace, site-urile eMAG, procesul de cumpărare prin care trec clienţii, aplicaţia de mobil şi aşa mai departe.
Totodată, 24 de milioane de euro au mers către dezvoltarea afacerilor eMAG pe plan internaţional, în Bulgaria, Ungaria şi Polonia. „Avem peste 100 de aplicaţii interconectate între ele”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG, într-o conferinţă de presă.
Alte 10 milioane de euro în logistică şi automatizări pentru depozite. „Aceste investiţii ne-au ajutat să fim mai productivi. Costul de depozitare pe produs s-a dus în jos, chiar dacă am investit în salarii mai mari, chiar şi în zona de muncă necalificată. Toate acestea ne-au ajutat să oferim preţuri mai bune şi să ne dezvoltăm în acelaşi timp”.
Nu în ultimul rând, 2 milioane de euro au mers către dezvoltarea angajaţilor, prin programele de internship, de excelenţă, de management şi de pregătire profesională.
eMAG a ajuns la 4.770 de angajaţi, marea majoritate în România, din care 743 se ocupă de dezvoltarea pe partea de tehnologie.
Cea mai mare investiţie a eMAG din acest an, depozitul de pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, a fost anunţată în 2017. Prima fază a proiectului va presupune un efort financiar de 65 de milioane de euro.
Depozitul de 121.000 de metri pătraţi va fi gata în decembrie 2019, în grafic pentru a fi dat în exploatare la începutul anului viitor, aşa cum a anunţat iniţial compania.
Investiţia, finanţată atât din fonduri proprii cât şi printr-o linie de finanţare bancară, este realizată pe un teren de 600.000 de metri pătraţi situat pe Autostrada A1, la kilometrul 19. Lucrările au început în luna ianuarie.
În ceea ce priveşte serviciile eMAG, compania pregăteşte o serie de noutăţi privind opţiunile de livrare. Serviciul de livrări în anumite intervale orare – ziua este împărţită în trei intervale a câte trei ore, inclusiv sâmbăta şi duminica – disponibil momentan doar în Capitală, este în teste în Cluj-Napoca şi Braşov şi va fi extins, din septembrie, în oraşele reşedinţă de judeţ.
În luna august, compania va lansa serviciul de livrare în aceeaşi zi în Bucureşti şi Ilfov. Clienţii îşi vor putea alege între şase intervale a câte două ore, iar comanda trebuie plasată cu cel puţin o oră şi jumătate înainte de intervalul dorit pentru livrarea rapidă. Serviciul va fi disponibil şi în weekend.
Pe 25 iunie, adică săptămâna viitoare, va fi lansat serviciul cu livrare a doua zi pentru comenzile plasate înainte de miezul nopţii.
De asemenea, compania va grupa o serie de servicii existente, respectiv returul gratuit în 30 de zile, deschiderea coletului la livrare şi suport clienţi 24/7 în pachetul „Garantat de eMAG”.
În ceea ce priveşte comenzile livrare în showroom, eMAG pregăteşte o serie de eficientizări care ar trebui să reducă semnificativ cozile Compania a testat automate noi pentru scanarea facturilor şi a codurilor QR pe telefon, pentru a evita complet vizita la casă în cazul comenzilor plătite online.