eMAG încheie un parteneriat cu Guvernul pentru educație în domeniul sustenabilității

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, coordonat de consilierul de stat László Borbély, și platforma eMAG anunță încheierea unui protocol de colaborare prin care se angajează să familiarizeze un număr cât mai mare de oameni cu probleme legate de sustenabilitate prin intermediul instrumentelor de care eMAG dispune.
Lidia Neagu - mar, 13 dec. 2022, 12:35
eMAG încheie un parteneriat cu Guvernul pentru educație în domeniul sustenabilității

Astfel, clienții eMAG din  București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Pitești  pot afla despre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă, adoptate de Organizația Națiunilor Unite în 2015 prin Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă prin intermediul infrastructurii easybox dezvoltate de firma de curierat Sameday.

Simbolurile acestor obiective se regăsesc alături de un cod QR care face trimitere pe o pagină web de unde oricine dorește să afle mai mult se poate informa.

”Potrivit unui studiu, serviciul easybox influențează în mod pozitiv nivelul de trai din zonele urbane, contribuind la reducerea traficului din orașe și diminuând în același timp emisiile generate în urma livrării last mile. În prezent rețeaua numără peste 3.600 de unități în toată țara, dintre care 31 sunt autonome energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice. Prin intermediul lockerelor autonome sunt promovate Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă 7 și 13 care se referă la energie curată și acțiune climatică”, arată Departamentul într-un comunicat.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă s-a alăturat, de asemenea, ca partener instituțional al demersului „Angajament pentru Mediu” – primul demers al mediului de business românesc care își propune combaterea schimbărilor climatice prin realizarea Acordului de la Paris. În perioada următoare, în momentul în care Codul Român al Sustenabilității, instrument de raportare a impactului companiilor asupra dezvoltării durabile, va fi adoptat, partenerii se angajează să identifice un mecanism potrivit de promovare a platformei Codului.

„Al 17-lea Obiectiv pentru Dezvoltare Durabilă se referă la parteneriate pentru implementarea obiectivelor, ceea ce scoate în evidență faptul că avem nevoie de colaborare astfel încât să ne îndreptăm spre acel viitor sustenabil propus prin Agenda 2030. Am inclus acest principiu în Strategia națională de dezvoltare durabilă și în întreaga noastră activitate. Mă bucur să avem încă un partener care se alătură mișcării noastre prin care încercăm să facem cunoscute Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă. Așa cum am stipulat și în Strategie, vom putea clădi acel viitor durabil doar în momentul în care vom reuși să creăm la nivelul societății o masă critică de oameni care să susțină și să aplice principiile dezvoltării durabile”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

„În ultimii ani am făcut pași importanți în demersul nostru către un business sustenabil, iar semnarea inițiativei „Angajament pentru Mediu” alături de alte companii private reprezintă un exemplu în acest sens. Ne bucură când statul și mediul privat își unesc forțele pentru o cauză comună din care nu avem decât de câștigat noi toți”, a spus Iulian Stanciu, Președinte executiv eMAG.

Despre Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

În anul 2015, în cadrul lucrărilor summitului ONU de la New York, a fost adoptată Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. Prin acest document ONU a oferit o agendă universală cu obiective clare și cuantificabile. Agenda 2030 include un set de 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) şi un plan de acțiune pe următorii 15 ani, pentru eradicarea sărăciei extreme, combaterea inegalităţilor, a injustiţiei şi protejării planetei până în anul 2030.

Pentru punerea în operă a prevederilor europene și a celor din documentele ONU în materie de dezvoltare sustenabilă a fost înființat Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, prin Hotărârea Guvernului nr. 313/2017. Departamentul funcționează în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în subordinea prim-ministrului, și este coordonat de consilierul de stat László Borbély.

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România, iar în 2022 a devenit cel mai valoros brand românesc și prima companie de ecommerce care ocupă primul loc în clasamentul Brand Finance. De 20 de ani, compania investește în servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani, și a creat un ecosistem regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria și Ungaria.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...