eMAG vrea să se extindă în Republica Moldova
”Luăm în calcul o extindere în Republica Moldova, dar nu știu dacă va fi în 2025 sau 2026”, a spus Tudor Manea la conferința de presă dedicată evenimentului de Black Friday.
Retailerul, înființat în 2001, mai este este prezent pe două piețe externe. În Bulgaria, din 2012, după mai bine de un deceniu de creștere în țara noastră, iar din 2013 este prezent și în Ungaria.
În anul 2012 Grupul Naspers a achiziționat 70% din acțiunile eMAG pentru suma de 90 de milioane de dolari de la Iulian Stanciu și Radu Apostolescu, fondatorul magazinului.
În 2014, Radu Apostolescu s-a retras din eMAG, iar de-a lungul anilor participația Naspers a tot crescut.
În prezent, structura acționariatului este formată din Naspers, prin compania olandeză MIH B2C Holding B.V, cu 88,23% din acțiuni, și Iulian Stanciu cu 11,77% din acțiuni, potrivit datelor din platforma Termene.
Dante International a consemnat în 2023 afaceri de 7,71 miliarde de lei, o creștere de 8% față de 2022, în timp ce profitul a scăzut cu 4%, la puțin peste 119 milioane de lei.
”E-commerce-ul e atât de mic din total retail în România, astfel că să ne apucăm să monetizăm agresiv nu are rost, mai avem mult loc să creștem. Ne dorim milioane de abonați la Genius, prin urmare este nevoie să investim în continuare și profitabilitatea va fi în plan secund”, a mai spus Tudor Manea.
Pe platforma eMAG se află 56.000 de selleri, iar cu ajutorul eMAG Marketplace, antreprenorii români care vând pe platformă au la dispoziție o serie de programe și instrumente care îi ajută să își scaleze business-ul în regiune: Fulfilment by eMAG, Genius easybox, eMAG Ads sau campaniile desfășurate pe platformă sunt doar câteva dintre acestea.
Dante International mai deține, printre altele, Sameday, Flip Technologies, PC Garage, Depanero, Fashion Days, Freshful și compania de credit HeyBlu.