Emiterea online a actelor de stare civilă va fi realizată UTI Group, CertSign şi AM Project Design&Consulting

Economica.net
21 05. 2014
hacker_43913400

‘În urma reevaluării ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică ‘Sistemul Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civilă’ – (SIIEASC), Ministerul pentru Societatea Informaţională a stabilit câştigătoare asocierea formată din SC UTI Group SA (lider al asocierii), SC CertSign SA şi SC AM Project Design & Consulting SRL. În conformitate cu decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor din 6 februarie 2014 şi hotărârea Curţii de Apel Bucureşti din 17 aprilie 2014, comisia a respins ofertele depuse de SC S&T România SRL (lider al asocierii) cu SC Siveco România SA, SC Expert One Research SRL, SC Frontal Communication SRL, SC BCS Business Consulting Software SRL şi SC Romsys SRL (lider al asocierii) cu SC Indra Sistemas SA, SC Mercury 360 Communications SRL’, se arată într-un comunicat al MSI.

MSI precizează că hotărârea Curţii de Apel este definitivă şi irevocabilă, însă conform legii în termen de 10 zile de la anunţarea câştigătorului se pot depune eventualele contestaţii.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI şi finanţat prin fonduri structurale îl reprezintă îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă, bugetul total al proiectului de eliberarea online a actelor de Starea Civilă fiind de 35 de milioane de euro.

În cadrul proiectului vor fi scanate şi digitizate toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 de milioane de documente. Sistemul integrat de emitere a actelor de stare civilă trebuie livrat înainte de 1 iulie 2015.

‘Acest proiect este menit să uşureze viaţa tuturor cetăţenilor. Sper că vom asista în viitor la o schimbare radicală a fluxurilor administrative, astfel încât vom elimina cozile de la ghişee, iar actul administrativ va fi mult simplificat şi eficientizat. Ne interesează, în egală măsură, absorbţia fondurilor europene pentru proiecte cu adevărat valoroase şi cu impact asupra vieţii cetăţenilor şi a administraţiei, cum este acesta. Tocmai de aceea, implementarea în timp util a proiectului, la standarde tehnologice performante, este foarte importantă’, a precizat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

Apelul pentru acest proiect a fost lansat în cadrul Operaţiunii 321 ‘Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar’, din cadrul Domeniului Major de Intervenţie 2 ‘Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice’, Axa III ‘Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public’.

Proiectul prevede servicii de dezvoltare şi implementare, servicii de scanare şi stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea echipamente hardware – servere şi echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicaţii, certificate digitale) – pentru toate cele 3188 de Unităţi Teritorial Administrative, inclusiv dotarea unui data center. Totodată, se vor presta servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect, informare şi publicitate pentru implementarea proiectului.