Enel a conectat la reţeaua electrică al doilea spital militar de campanie, la Constanţa

E-Distribuţie Dobrogea, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a Grupului Enel din România, sprijină eforturile echipelor medicale în lupta împotriva COVID-19, prin conectarea la reţeaua electrică a spitalului militar de campanie din Constanţa, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.
Economica.net - mie, 01 apr. 2020, 11:01
Enel a conectat la reţeaua electrică al doilea spital militar de campanie, la Constanţa
Proiectul de conectare a inclus amplasarea unui transformator de medie-joasă tensiune, întrerupătoare, cutii de distribuţie şi toate echipamentele necesare pentru alimentarea din reţeaua de joasă tensiune. Valoarea echipamentelor şi a lucrărilor efectuate de E-Distribuţie Dobrogea în zilele trecute este de aproximativ 30.000 de euro, întreaga sumă fiind susţinută de companie.

Un proiect similar a fost realizat săptămâna trecută de E-Distribuţie Muntenia, la spitalul militar de campanie de lângă Bucureşti.

„În ultimele săptămâni, Enel România a implementat o serie de măsuri menite să contribuie la reducerea răspândirii COVID-19, din grijă pentru comunităţile pe care le deserveşte, pentru clienţi şi angajaţi”, se menţionează în comunicat.

Astfel, toate activităţile care implică un contact direct cu publicul au fost suspendate, clienţii având la dispoziţie canale alternative de comunicare.

De asemenea, Enel România a activat regimul de smart working (telemuncă) pe termen lung pentru toate activităţile angajaţilor săi pentru care acesta este aplicabil, cu excepţia activităţilor esenţiale care nu suportă întârziere, care sunt necesare pentru a garanta continuitatea serviciului şi securitatea sistemului electric naţional.

Totodată, compania a pregătit un plan de continuitate, pentru a asigura siguranţa în furnizarea energiei electrice în zonele care ar putea fi declarate „zone roşii” de către autorităţi. În acest sens, companiile E-Distribuţie continuă să desfăşoare activităţi tehnice şi operaţionale pentru a asigura continuitatea distribuţiei de energie electrică în condiţii sigure, în special pentru instituţii critice, precum spitale şi centre de carantină.

„În contextul actual, când fiecare dintre noi poate lua câteva măsuri de prevenţie pentru menţinerea sănătăţii tuturor, este importantă de asemenea transparenţa, astfel încât să fim cu toţii în siguranţă. De aceea, conform informării autorităţilor din domeniul sănătăţii, rugăm clienţii să anunţe eventuale suspiciuni de contaminare, către echipele care sunt chemate pentru intervenţii neprogramate, pentru ca acestea să poată lua măsuri de protecţie. La rândul lor, echipele E-Distribuţie care efectuează lucrări pe teren sunt instruite să ia toate măsurile necesare şi sunt dotate cu echipament de siguranţă (mască, ochelari, mănuşi)”, semnalează reprezentanţii companiei.

Enel este o companie energetică multinaţională, unul dintre liderii integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 90 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

Te-ar mai putea interesa și
ANAF vrea să schimbe raportările fiscale ale asociațiilor, unităților de cult, asociațiilor de proprietari
ANAF vrea să schimbe raportările fiscale ale asociațiilor, unităților de cult, asociațiilor de proprietari
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să aducă modificări importante în modul de raportare fiscală printr-un nou proiect de ordin semnat de președintele instituției,......
Chinezii de la Geely vor să vândă peste 5 milioane de mașini anual până în 2027
Chinezii de la Geely vor să vândă peste 5 milioane de mașini anual până în 2027
Grupul Geely Holding din China a anunțat duminică că își propune să vândă peste 5 milioane de vehicule anual până ...
Criză politică în Canada – Premierul Trudeau ar putea demisiona în această săptămână
Criză politică în Canada – Premierul Trudeau ar putea demisiona în această săptămână
Afundat într-o gravă criză politică, premierul canadian Justin Trudeau şi-ar putea anunţa demisia în această săptămână, ...
Producătorul de mașini electrice Rivian pare să-și fi revenit și așteaptă să intre pe profit, în premieră, în 2025
Producătorul de mașini electrice Rivian pare să-și fi revenit și așteaptă să intre pe profit, în premieră, în 2025
Rivian a depășit vineri așteptările analiștilor pentru livrările din trimestrul al patrulea și a declarat că producția ...