Sonnedix, deţinut de un grup de investitori instituţionali consiliaţi de divizia de gestionare a activelor a băncii americane JPMorgan Chase & Co, şi Cubico, deţinut de Public Sector Pension Investment Board şi Teachers’ Pension Plan din Ontario, se aşteaptă ca Enel să ia o decizie în privinţa unui cumpărător până la finalul acestei luni, au precizat sursele.
Portofoliul, compus din unităţi operaţionale şi nou construite de aproximativ 500 MW, ar urma să aducă Enel până la un miliard de euro, scrie Agerpres.
Oficialii Enel şi Cubico nu au dorit să comenteze informaţia, iar cei ai Sonnedix nu au răspuns solicitărilor de a comenta.
Vânzarea are ca obiectiv obţinerea de numerar, susţin sursele, în condiţiile în care Enel vrea să-şi reducă datoria netă la 51 – 52 miliarde de euro până la finalul lui 2023, de la 69 miliarde de euro la 30 septembrie 2022.
La prezentarea de luna trecută a strategiei actualizate, Enel SpA a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări.Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România, Argentina şi Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023, a informat într-un comunicat Enel.
Cea mai mare companie italiană de utilităţi intenţionează să investească în următorii trei ani aproximativ 37 de miliarde de euro pe cele şase pieţe de bază: Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile şi Columbia.