Reprezentanţii companiei mai spun că orice deconectare dispusă în urma controalelor pe teren se realizează cu respectarea cadrului de reglementare specific şi a procedurilor aplicabile.
„Enel Distribuţie Dobrogea desfaşoară în această perioadă o acţiune de control pentru depistarea oricăror intervenţii neautorizate asupra capacităţilor energetice şi a echipamentelor de măsură care fac parte din sistemul de distribuţie gestionat de către această societate. Controalele s-au desfăşurat în deplin acord cu prevederile legislaţiei în vigoare. În această săptămână, au fost descoperite mai multe situaţii în care agenţi economici de pe litoral funcţionau fără un contract de furnizare a energiei electrice sau efectuaseră intervenţii neautorizate în instalaţiile Enel Distributie Dobrogea (ex. sigilii de contoare rupte, branşamente ilegale). În aceste cazuri, conform legii, au fost deconectaţi”, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de Enel.
Potrivit Enel, astfel de intervenţii neautorizate prejudiciază continuitatea serviciului de alimentare cu energie electrică pentru ceilalţi consumatori – casnici sau societăţi comerciale.
Precizările Enel vin după ce reprezentanţii Asociaţiei Litoral – Delta Dunării au acuzat compania că debranşează abuziv operatorii economici de pe litoral, în plin sezon estival, şi au afirmat că este pentru al treilea an consecutiv când sunt probleme legate de furnizarea energiei electric.
„Asociaţia Litoral – Delta Dunării trage un nou semnal de alarmă faţă de debranşările abuzive făcute de către S.C. Enel Energie SA asupra operatorilor economici de pe litoralul românesc în plin sezon estival 2012. Este al treilea an consecutiv în care litoralul românesc se confruntă cu problemele de furnizare a energiei electrice – curentul se întrerupe periodic în staţiuni şi, implicit, în cadrul hotelurilor, restaurantelor, teraselor – împiedicând desfăşurarea activităţii acestora în condiţii normale”, s-a arătat într-un comunicat al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.
În comunicat s-a precizat şi că această campanie de debranşare este abuzivă, făcută în absenţa operatorilor privaţi, afectând turismul de pe litoral, dar şi oamenii veniţi în vacanţă.