Investiţiile în regenerabile vor fi mai selective şi vor fi cheltuiţi 12,1 miliarde de euro cu energia solară şi eoliană, precum şi pentru baterii de stocare a energiei. Grupul va aloca 49% din cheltuielile brute de capital investiţiilor din Italia, în creştere de la 48% în precedentul plan, care viza investiţii de 37 miliarde de euro, inclusiv 17 miliarde de euro pentru regenerabile, scrie Agerpres.
Flavio Cattaneo a declarat că noul plan de afaceri pentru perioada 2024 – 2026 va transforma Enel într-un grup mai flexibil şi mai bine structurat. „În următorii trei ani, vom adopta o abordare mai selectivă faţă de investiţii, pentru a maximiza profitabilitatea, în timp ce minimalizăm riscurile, iar disciplina financiară va fi pilonul strategiei”, a explicat Cattaneo.
Enel se aşteaptă la o creştere a venitului net între 6,6 şi 6,8 miliarde de euro, în 2024, şi la 7,1 – 7,3 miliarde de euro, în 2026.
Noul director general a redefinit planul de vânzare de active anunţat de fosta conducere, indicând că firma se aşteaptă să-şi reducă datoria cu aproximativ 11,5 miliarde de euro, în perioada 2023 – 2024, dispunând astfel de mai mult timp pentru finalizarea vânzării de active decât era planificat iniţial.
Datoria financiară netă ar urma acum să scadă până în anul 2026. La finalul acestui an, datoria netă a Enel este estimată la 60 – 61 miliarde de euro.