Enel X România construiește o centrală fotovoltaică pentru Compa Sibiu

Compania Enel X România a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că a semnat un contract cu firma producătoare de componente auto Compa Sibiu pentru construirea unei centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 1 MWp.
Ion Dobreanu - mar, 07 sept. 2021, 16:22
Enel X România construiește o centrală fotovoltaică pentru Compa Sibiu

Proiectul presupune livrarea la cheie a două subsisteme, unul pe acoperiș si celălalt la sol, ce integrează peste 1.700 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență, cu celule de tip mono-cristalin. Pentru sistemul la sol, Enel X România instalează în premieră panouri fotovoltaice de 650 Wp, de ultimă generație, cu eficiență ridicată și rezistență crescută pentru încărcări la zăpadă și vânt.

„Enel X România oferă soluții personalizate și tehnologii de ultimă generație pentru companiile care doresc să fie sustenabile și să își eficientizeze consumul de energie, oferindu-le în același timp protecție în fața posibilelor creșterile ale prețului electricității pe piață. Construim împreună cu partenerii noștri strategii energetice integrate, astfel încât afacerile acestora să-si atinga cu adevărat obiectivele de sustenabilitate și să se bucure de o competitivitate crescută. Ne bucură interesul în creștere pentru produsele noastre în rândul companiilor precum Compa Sibiu și încrederea pe care ne-o acordă”, a declarat Laurențiu Brumaru, coordonator al Departamentului Vânzări & Marketing e-Industries, Enel X România.

Centrala fotovoltaică montată pentru Compa Sibiu va asigura o producție anuală de energie electrică de circa 1.240 MWh, contribuind la reducerea cu 390 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

„Compa este o companie de traditie in Romania, cu o experienta de peste 130 de ani, in principal in industria auto. Suntem una dintre cele mai mari fabrici cu capital autohton si ca atare suntem profund afectati de schimbarile prin care trece industria in general si industria auto in particular, la nivel global. Aceasta investitie face parte din strategia Compa de reducere a amprentei de carbon. Cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, in cadrul „Programului de Energie in Romania” precum si a partenerilor de proiect din Norvegia, am pornit acest pas important in reducerea emisiilor de CO2 prin generarea energiei electrice necesara proceselor de fabricatie din cadrul companiei utilizand surse regenerabile fara emisii.”, a declarat Dan Baiasu, director comercial Compa.

Echipamentele și tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanți pentru piața de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 22.300 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

Instalarea acestor surse de producție de energie a dus la economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului și distribuției energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.

Enel X România face parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Enel X România gestionează servicii de mobilitate electrică, având puncte de încărcare a vehiculelor electrice disponibile în toată țara, soluții de panouri fotovoltaice pentru clienți industriali și comerciali, sisteme avansate de e-city și e-homes, oferind oamenilor, comunităților, instituțiilor și companiilor un model alternativ care să respecte mediul înconjurător și să integreze inovația tehnologică în viața de zi cu zi.

Fiecare soluție are puterea de a transforma obiectivele de decarbonizare, electrificare și digitalizare în acțiuni durabile pentru toată lumea, pentru a construi o societate mai durabilă și mai eficientă.

Te-ar mai putea interesa și
Vești bune pentru angajații din România. Beneficii de până la 1.200 de euro pe an cu tratamente în afara țării
Vești bune pentru angajații din România. Beneficii de până la 1.200 de euro pe an cu tratamente în afara țării
Tot mai mulți angajatori din România oferă salariaților beneficii suplimentare sub formă de asigurări de sănătate care, în variantele lor de top presupun inclusiv acoperirea cheltuielilor cu......
Donald Trump avertizeaza companiile din Franța: Interzis programe de diversitate și incluziune!
Donald Trump avertizeaza companiile din Franța: Interzis programe de diversitate și incluziune!
Administraţia Trump a scris companiilor franceze care au contracte cu guvernul Statelor Unite, cerându-le să respecte ...
Ministrul finanțelor spune cu jumătate de gură că vor crește taxele și impozitele: Există și soluții să nu se ajungă la asta
Ministrul finanțelor spune cu jumătate de gură că vor crește taxele și impozitele: Există și soluții să nu se ajungă ...
Ministrul finanțelor, Tanczos Barna, spune că deficitul bugetar nu va sări de 7% anul acesta, deși în 2024 a atins 9%, ...
Rafinăria Petromidia își crește exporturile de carburanți până la cel mai mare nivel din ultimii șase ani
Rafinăria Petromidia își crește exporturile de carburanți până la cel mai mare nivel din ultimii șase ani
Rompetrol Rafinare, operatorul rafinăriilor grupului Rompetrol, Petromidia și Vega își va crește exporturile de carburanți ...