În aceste condiţii, Engie a anunţat un vast plan de transformare pe trei ani, care prevede că, până în 2018, grupul va vinde active în valoare de 15 miliarde de euro, va face investiţii în valoare de 22 miliarde de euro, în ideea ca activităţile reglementate să fie responsabile pentru 85% din profitul operaţional în 2018 faţă de 50% în 2015.
‘Preţurile la toate materiile prime s-au prăbuşit în 2015. Sectorul energiei a intrat într-o perioadă de bulversări fără precedent’, a declarat preşedintele director general de la Engie, Gerard Mestrallet.
În cadrul strategiei de restructurare a activelor, Engie a anunţat, joi, vânzarea unor capacităţi de producţie de electricitate de 13 Gigawaţi, dintre care 10 Gigawaţi în SUA şi două centrale pe cărbune din India şi Indonezia, adăugând că, în urma acestor operaţiuni, datoria netă a grupului se va reduce cu 5,5 miliarde de euro.
Pe piaţa din România, Engie este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. GDF Suez Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 de kilometri şi are aproximativ 4.000 de salariaţi.