Noul parc fotovoltaic reprezintă al patrulea proiect de tip greenfield al companiei.
Parcul fotovoltaic de la Ariceștii Rahtivani va fi construit pe o suprafaţă de 57 de hectare și este planificat să devină operaţional în 2024. Cantitatea de energie verde produsă este estimată la aproximativ 57 GWh/an, reprezentând consumul anual a peste 31.000 de familii. Fiecare kWh produs de noua centrală fotovoltaică va reduce anual cu 5.056 tone nivelul de CO2 din atmosferă, iar pe întreaga durată de viață, vor fi evitate aproximativ 177.000 de tone CO2.
Parcul fotovoltaic de la Ariceștii Rahtivani este a doua construcție de tip greenfield demarată anul acesta, în urmă cu câteva luni fiind anunțată construcția unui parc fotovoltaic la Gemenele, în județul Brăila, cu o capacitate instalată de 9.3 MWp. La finalizarea acestui șantier, la Gemenele, parcul fotovoltaic și cel eolian, deja existent, vor deveni una dintre primele centrale hibride din surse regenerabile din România.
În plus, Grupul ENGIE Romania deține alte 4 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate instalată totală de 24 MW, în județele Arad, Buzău, Harghita și Teleorman, și 2 parcuri eoliene, cu o capacitate de 98 MW, în județele Brăila și Galați.
”Demararea lucrărilor la parcul fotovoltaic de la Ariceștii Rahtivani susține ambiția grupului ENGIE Romania de a accelera dezvoltarea producției de energie regenerabilă, contribuind în acest fel la atingerea obiectivelor pe care grupul nostru și le-a asumat pentru a accelera tranziția energetică. Dezvoltarea de proiecte greenfield, în paralel cu accelerarea strategiei de achiziție de capacități de producție regenerabilă, ne asigură atingerea obiectivelor asumate de a avea 1000 MW până în 2030”, a declarat Cristian Buzan, Director General Adjunct ENGIE Romania.
Grupul de companii ENGIE Romania activează în distribuţia şi furnizarea de gaze naturale, producția din surse regenerabile și furnizare de energie electrică, precum și soluții verzi și servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 22.600 km, deţin o capacitate de producție din surse verzi de 121 MW şi au 4.200 de angajaţi.
Citește și: