Epava avionului EgyptAir ar fi fost descoperită la sud de insula elenă Karpathos. Grecii contrazic informaţiile

Autorităţile egiptene au anunţat, joi seară, că epava aeronavei EgyptAir, care s-a prăbuşit cu 66 de persoane la bord în apele Mării Mediterane, a fost descoperită la sud de insula elenă Karpathos. Avionul Airbus A320 decolase de pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle şi urma să aterizeze la Cairo, atunci când a dispărut de pe radarele elene, transmite BBC.
Economica.net - joi, 19 mai 2016, 19:47
Epava avionului EgyptAir ar fi fost descoperită la sud de insula elenă Karpathos. Grecii contrazic informaţiile

Vicepreşedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, a declarat că operaţiunea de salvarea a devenit una de recuperare a epavei şi a cadavrelor celor aflaţi la bordul aeronavei, scrie News.ro.

”Am găsit mai multe obiecte la sud-est de insula Creta, în zona de zbor a avionului prăbuşit”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei greceşti, Vassilis Beletsiotis.

Declaraţiile lui Beletsiotis vin după ce ambarcaţiunile elene au recuperat două veste de salvare şi mai multe fragmente de plastic, care ar proveni de la bordul aeronavei prăbuşite.

Comitetul grec de securitate aeriană dezminte descoperirea unor resturi ale avionului EgyptAir

Preşedintele Comitetului grec de securitate aeriană a afirmat că resturile găsite până în prezent într-o zonă apropiată de presupusul loc de prăbuşire al avionului EgyptAir ‘nu provin de la un avion’, dezminţind astfel un precedent anunţ al companiei egiptene, relatează AFP.

‘Până acum, analiza resturilor găsite arată că nu aparţin unui avion, iar omologul meu egiptean mi-a confirmat, de asemenea, în cursul ultimei noastre discuţii, în jurul orelor 17.45 GMT, că nu s-a dovedit că aceste resturi provin de la zborul EgyptAir’, a declarat acest oficial, Athanassios Binis.

Anterior, EgyptAir anunţase pe contul său de Twitter descoperirea unor ‘resturi ale zborului MS804’.

‘Pe baza datelor geografice disponibile, vorbim despre aceleaşi resturi, până în prezent nu suntem la curent că au fost găsite alte resturi’ care să fi determinat EgyptAir să facă anunţul, a adăugat Athanassios Binis. El a subliniat că alte informaţii pot apărea totuşi de la un minut la altul.

‘A fost găsită o bucată de lemn şi materiale textile care nu aparţin unui avion’, a insista el, reiterând afirmaţiile făcute în cursul zilei la postul de televiziune grec ERT1.

La căutările din sudul insulei Karpathos participă forţele navale elene şi egiptene, sprijinite de avioanele britanice.

Între timp, familiile victimelor au fost transportate de pe aeroportul Charles de Gaulle în Cairo.

Investigaţia va fi condusă de experţii egipteni, iar francezii vor participa în minoritate. De asemenea, alte state şi-au oferit ajutorul, printre acestea numărându-se Marea Britanie.

Ministrul elen al Apărării a precizat că aeronava a virat 90 de grade spre stânga, apoi 360 de grade spre dreapta înainte de a pierde brusc din altitudine. După ce a coborât de la 11.000 de metri la 1.000 de metri, aeronava EgyptAir a dispărut de pe radarele greceşti. Controlorii de trafic aerian au primit mesajul de urgenţă abia la două ore după momentul prăbuşirii avionului.

François Hollande a declarat că „nicio ipoteză nu este îndepărtată” în vederea explicării prăbuşirii aeronavei, la bordul cărora se aflau 15 cetăţeni francezi.

„Avem datoria să aflăm totul, să aflăm cauzele a ceea ce s-a întâmplat, iar nicio ipoteză nu este îndepărtată, niciuna nu este privilegiată”, a declarat el într-o reuniune pe tema handicapului organizată la Palatul Elysée.

„Atunci când vom afla adevărul, va trebui să tragem toate concluziile, fie că este un accident ori altă ipoteză la care ne putem gândi, poate o ipoteză teroristă”, a mai precizat liderul francez.

Te-ar mai putea interesa și
53% dintre francezi vor ca guvernul Barnier să cadă
53% dintre francezi vor ca guvernul Barnier să cadă
Aproximativ 53% dintre francezi doresc ca guvernul premierului Michel Barnier să cadă din cauza furiei față de bugetul propus, potrivit unui sondaj Ifop-Fiducial pentru Sud Radio....
Obligația nouă pentru firmele cu peste 50 de angajaţi de la 1 ianuarie: raportul de sustenabilitate
Obligația nouă pentru firmele cu peste 50 de angajaţi de la 1 ianuarie: raportul de sustenabilitate
Anul 2025 vine cu o serie de noutăți pentru companii, printre care se numără și obligația întocmirii rapoartelor de ...
„Atac masiv” asupra infrastructurii energetice din Ucraina
„Atac masiv” asupra infrastructurii energetice din Ucraina
Ucraina a raportat joi un "atac masiv" asupra infrastructurii sale energetice şi a declarat că a trebuit să efectueze ...
Intrarea României în Schengen creează îngrijorări legate de păstrarea forței de muncă
Intrarea României în Schengen creează îngrijorări legate de păstrarea forței de muncă
O eventuală intrare a României în Spaţiul Schengen îmi provoacă un pic de îngrijorare legată de forţa de muncă, ...