Ernst & Young: Peste 85% dintre multinaţionale vor să-şi îmbunătăţească practicile de salarizare

Peste 85 la sută dintre companiile multinaţionale doresc să-şi îmbunătăţească practicile de salarizare pe care le folosesc în prezent, dar se declară sceptice în privinţa capacităţii furnizorilor de servicii de salarizare de a propune o soluţie integrată aplicabilă global, arată un studiu Ernst & Young.
Economica.net - vin, 10 mai 2013, 08:39
Ernst & Young: Peste 85% dintre multinaţionale vor să-şi îmbunătăţească practicile de salarizare

Studiul Global Payroll: Myth or Reality analizează răspunsurile date de 161 de şefi ai unor companii globale de top şi ai unor companii furnizoare de soluţii de salarizare.

Aproape jumătate dintre respondenţi (41%) nu au în vedere ajustarea modelului de administrare a salarizării cu care operează. Cu toate acestea, peste 35% declară că intenţionează să se extindă pe noi pieţe globale. Doar unul din cinci respondenţi (22%) deţin în prezent un model global de salarizare. Acest lucru este, însă, valabil mai ales în cazul organizaţiilor care operează în pieţele mature şi, prin urmare, mai înclinate să adopte un model cu adevărat unitar de salarizare, arată studiul.

„Experienţa ultimilor ani a arătat că principalele motive pentru care companiile româneşti aleg externalizarea serviciilor de calcul salarial sunt: evitarea sau măcar reducerea costurilor asociate administrării de personal (formarea profesională a angajaţilor responsabili de calculul salarial, actualizarea software-ului utilizat etc.), evitarea finalizării unor controale fiscale cu sancţiuni, dorinţa de păstrare a confidenţialităţii în ceea ce priveşte nivelul de salarizare sau beneficiile acordate unor angajaţi cu funcţii de conducere. Un alt aspect problematic în contextul schimbării rapide a legislaţiei aplicabile în domeniu este fluctuaţia de personal în departamentul financiar-contabil sau de resurse umane, motiv pentru care companiile preferă să lucreze cu un furnizor extern de servicii’, explică Claudia Sofianu, liderul departamentului Human Capital al Ernst & Young România.

Dacă existenţa unui status quo în privinţa soluţiilor de salarizare a putut fi acceptabilă în trecut, acum acesta nu mai este adecvat pentru companiile care trebuie să fie competitive şi să se extindă pe piaţa globală. Organizaţiile au nevoie de datele globale de salarizare pentru luarea unor decizii de business importante în cunoştinţă de cauză. Managerii îşi pot gândi afacerea luând în calcul riscurile şi măsurile de conformitate pentru a îmbunătăţi operaţiunile de salarizare, însă accesul la datele de salarizare aduce multă valoare adăugată. Este timpul ca organizaţiile să vadă salarizarea ca pe un proces de afaceri esenţial, care are nevoie de soluţii globale şi flexibile la nivel local, subliniază.

Potrivit Global Payroll: Myth or Reality, doar 15% dintre respondenţi cred că eficienţa soluţiilor lor de salarizare este excelentă şi respectă cele mai bune practici, iar majoritatea respondenţilor (54%) consideră că soluţia lor de salarizare este bună, dar că este loc pentru îmbunătăţiri.

Criterii luate în considerare pentru selectarea unui nou furnizor global de soluţii de salarizare sunt costurile (19%), acoperirea geografică sau globală (18%) şi platforma tehnologică de care dispune furnizorul (10%).

Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167.000 de angajaţi în 700 de birouri din 140 de ţări şi venituri de aproximativ 24,4 miliarde dolari în anul 2012.

Te-ar mai putea interesa și
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Rusia a întrerupt sâmbătă livrările de gaze către Austria în urma unui litigiu între compania energetică austriacă OMV, deţinută parţial de stat, şi gigantul energetic rus Gazprom cu......
RAR, nevoit să oprească activitatea în întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea în întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. ...
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...