‘Este prea curând pentru băncile din Europa să formuleze o politică consistentă privind plata dividendelor, deoarece avem nevoie de claritate pentru a ajunge la o concluzie referitoare la ceea ce ar trebui să fie capitalizarea corectă a creditorilor europeni. Dacă vorbeşti cu cei de la BCE, ei sunt foarte conştienţi de faptul că ar trebui să existe un final şi plata dividendelor să nu mai fie o problemă deschisă’, a explicat şeful grupului bancar austriac, după prezentarea rezultatelor financiare pe 2015.
Chiar şi cele mai bine capitalizate instituţii de creditare trebuie să fie prudente în returnarea banilor către acţionari, ţinând cont de fragilitatea economică a regiunii, a declarat, luna trecută, preşedintele noii agenţii de supervizare bancară (SSM) din cadrul Băncii Centrale Europene, Daniele Nouy. BCE se aşteaptă ca băncile care au înregistrat deficit de capital la testele de stres de anul trecut să nu distribuie deloc dividende.
Erste, cea mai mare bancă din Austria, a raportat vineri un profit net de 42 milioane de euro (47 milioane de dolari) în trimestrul patru din 2015, comparativ cu o pierdere de 370 milioane de euro în perioada similară din 2014. Pe ansamblul lui 2014, pierderile s-au situat la 1,44 miliarde de euro