Erste nu va ieşi de pe piaţa din Ungaria

Grupul bancar austriac Erste a anunţat, luni, că îşi menţine angajamentele faţă de operaţiunile sale din Ungaria, deoarece are încredere că în viitorul apropiat noua strategie a subsidiarei sale maghiare va readuce pe profit operaţiunile din această ţară, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 06 ian. 2014, 15:03
Erste nu va ieşi de pe piaţa din Ungaria

Luna trecută, guvernatorul Băncii Centrale a Ungariei, Gyorgy Matolcsy, a avertizat că patru bănci străine importante ar putea ieşi de pe piaţa din Ungaria în următoarele 18 luni.

Şi publicaţia ‘Magyar Hirlap’ anunţa, luni, că subsidiara din Ungaria a băncii austriece Raiffeisen International Bank ar putea fi preluată de banca ungară Szechenyi Bank, la care statul a preluat în vara anului trecut un pachet de 49%.

Fără a cita sursa informaţiilor sale, Magyar Hírlap susţine că Szechenyi Bank a făcut o ofertă pentru divizia ungară a Raiffeisen, iar banca austriacă analizează posibilitatea vânzării acestei divizii.

Atât Raiffeisen, cât şi Szechenyi Bank, au refuzat să facă orice comentarii.

Şi directorul pentru Europa Centrală şi de Est al UniCredit, Gianni Franco Papa, avertiza că banca ar putea fi nevoită să-şi revizuiască operaţiunile din Ungaria dacă Guvernul de la Budapesta va introduce noi taxe pe bănci.

Gianni Franco Papa a explicat că UniCredit face în continuare profit în Ungaria, însă povara financiară impusă băncilor şi altor segmente ale economiei de către Guvernul de la Budapesta se apropie de punctul în care devine insuportabilă.

Deşi chestiunea taxelor de una singură nu este un motiv pentru a părăsi o ţară ‘sperăm că nu au de gând să introducă noi taxe pentru că acest lucru ar rupe spatele cămilei. Nu putem continua aşa. Dacă vor introduce o nouă rundă de taxe, vom fi nevoiţi să reconsiderăm’, a spus Gianni Franco Papa.

Băncile din Ungaria au pierdut peste un miliard de euro în urma unei decizii din 2011 a Guvernului de la Budapesta de a veni în sprijinul celor care au credite ipotecare în valută. Orice noi măsuri guvernamentale vor afecta atât cea mai mare bancă ungară, OTP Bank, cât şi diviziile locale ale băncilor austriece Raiffeisen şi Erste, ale grupului bancar italian Intesa Sanpaolo şi UniCredit, precum şi divizia grupului belgian KBC.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate pentru posturile de miniștri
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că noul Executiv care este pe cale să se formeze va fi "un guvern pe patru ani". El nu a dorit să ofere punctual detalii despre lista miniştrilor pe......
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka, care au deschis primele magazine în luna iunie, la București, continuă expansiunea pe plan local ...
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declinat propunerea de a candida la președinție.
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea ...