“28.06.2024: Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nicinunul dintre ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz” este explicația anulării care apare în sistemul electronic de licitații.
Valoarea estimată a contractului de proiectare și execuție a centralei era de 568 de milioane de lei.
„Dorim să subliniem că procedura a fost anulată automat de sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), deoarece la data limită de depunere a ofertelor, nu au existat ofertanți înscriși. Prin urmare, anularea nu este cauzată de Chimcomplex, ci de circumstanțe independente de controlul nostru. Compania a răspuns tuturor clarificărilor necesare și a mărit inclusiv bugetul proiectului.
De asemenea, dorim să informăm cititorii că licitația pentru proiectul centralei pe gaze de înaltă eficiență în cogenerare la Râmnicu Vâlcea va fi reluată. Proiectul rămâne o prioritate pentru Chimcomplex, având în vedere beneficiile sale semnificative pentru comunitatea locală și contribuția sa la eficiența energetică”, au transmis reprezentanții Chimcomplex, după publicarea știrii.
Compania chimică Chimcomplex Borzești, controlată de omul de afaceri autohton Ștefan Vuza, a lansat licitația pentru centrala electrică pe gaze de înaltă eficiență în cogenerare de la Râmnicu Vâlcea, proiect finanțat și din PNRR, în martie.
“Obiectivul general al proiectului constă în realizarea unei capacități de producție pe gaz de 108 MWe /89.1 MWt, flexibile și de înaltă eficiență, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) pentru alimentarea cu energie termică a locuitorilor municipiului Rm. Vâlcea într-o perioadă de maxim 24 luni de la semnarea contractului de finanțare(termenul de punere în funcțiune este 31.12.2025, conform contractului de finanțare)”, se arăta în anunțul postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în luna martie.
Chimcomplex a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Energiei pentru realizarea acestui proiect în august 2023. Valoarea totală a proiectului, comunicată la acea dată, era de 689 de milioane de lei, din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă era de 405 milioane de lei.