„Termenul a fost ieri. Am fost în situaţia neobişnuită în care preţul de închiriere pe un an era mai mare decât preţul de producţie. Pentru că există o mare cerere de centrale de dimensiunea aceasta şi pentru că termenele în care centralele de dimensiunea aceasta pot să fie livrate sunt mari, a existat un preţ speculativ pe închiriere de centrale, care era mai mare decât preţul de producţie şi atunci, pentru că suntem o autoritate publică cu diferite organe de control care ne urmăresc activitatea, printre care Curtea de Conturi, singura posibilitate pe care am avut-o a fost să punem un preţ de închiriere, astfel încât închirierea şi montajul să ducă la un preţ total de furnizare a energiei termice la nivelul celui pe care ni-l furnizează Elcen. Asta a redus costul de închiriere şi montaj sub ceea ce primisem ca ofertă de la firmele care voiau să ne închirieze şi acesta este motivul pentru care nu s-au prezentat”, a declarat, marţi, edilul general al Capitalei, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.
Nicuşor Dan a mai spus că nu va fi prelungit termenul pentru această licitaţie, având în vedere că una dintre condiţiile impuse ofertanţilor era ca ei să înceapă activitatea de la 1 ianuarie.
Pe 23 septembrie, Compania Municipală Termoenergetica a anunţat pe SICAP licitaţie pentru închirierea a 20 de capacităţi modulare de producere a energiei termice. Acestea ar fi urmat să fie amplasate în 20 de puncte termice din toate cele şase sectoare ale Capitalei, valoarea totală estimată fiind de 20.668.371 lei.
Citeşte şi