EURO-2012: Televiziunea publică a rupt contractul cu Dolce Sport

Economica.net
15 06. 2012
euro_2012_111111_16450100_98199400

În notificarea transmisă de Societatea Română de Televiziune (SRTv) pe 15 iunie către Romtelecom, societatea care deţine televiziunea Dolce Sport, se spune că acordul cadru privind sublicenţierea unor drepturi media de transmisiune televizată încheiate în 8 noiembrie 2011 nu a fost respectat de către Romtelecom.

În mod concret, TVR aduce la cunoştinţa Romtelecom că termenele de plată prevăzute au fost depăşite, nefiind respectae obligaţiile asumate de societate.

Astfel, suma de 500.000 de euro, plus TVA, scadentă la 15 aprilie 2012 a fost achitată printr-un ordin de plată din 2 mai, scadenţa fiind depăşită cu 17 zile. De asemenea suma de 15.000 de euro, plus TVA, scadentă la 10 iunie, nu a fost achitată până în momentul emiterii notificării citate.

Radu Călin Cristea a precizat că SRTv are dreptul de a invoca excepţia de neexecutare a acordului cadru şi de a interzice difuzarea competiţiilor sportive ulterioare scadenţei neachitate.

„Pe cale de consecinţă, începând din acest moment, vă interzicem difuzarea televizată a campionatului european de fotbal UEFA Euro-2012, întrucât desfăşurarea acestei competiţii este ulterioară depăşirii scadenţei”, a citit Radu Călin Cristea din notificare.

Trei milioane de euro: preţul pentru care TVR a ascuns Euro 2012

Contractul prin care TVR a cedat o parte din drepturile de difuzare a meciurilor către Dolce Sport a încins milioane de oameni care nu mai au acces la o treime din partide, între care unele de top, ca Italia – Spania sau Franţa – Anglia.

Dolce plăteşte mai puţin pe meci ca TVR, potrivit Prosport care citează mărturia unui membru al Consiliului de Admiinistraţie TVR

„TVR a plătit 9,3 mil. euro pentru acest Campionat European, deci aproximativ 300.000 de euro pe meci. Cu toate acestea, în primele zile nu transmite meciul cel mai important”, spune Cristian Niţulescu, membru CA al TVR. Acesta completează şi ce a încasat TVR pentru a ceda din drepturi către Dolce. „12 meciuri, care nu vor fi transmise în direct de TVR, ar trebui să valoreze, la media plătită, 3,6 mil. euro. Cu toate acestea, TVR încasează doar 3 mil. euro. Mai mult, în aceşti bani intră şi 100 de ore de la Jocurile Olimpice de vară, şi meciuri de la Campionatul Mondial din 2014”, dezvăluie Niţulescu pentru Prosport.