Eurobank a înregistrat în primul trimestru un profit net de 4,3 milioane de euro în România
Rezultatul pozitiv vine în contextul reducerii semnificative a cheltuielilor operaţionale şi al încetinirii acumulării de credite neperformante, cu o întârziere la plată mai mare de 90 de zile, se arată într-un raport al grupului elen.
Anul trecut, Eurobank a raportat pentru România pierderi de peste 35 milioane de euro, după un rezultat negativ de 25,1 milioane de euro în 2011.
Activele totale ale Eurobank în România au scăzut la 4,04 miliarde de euro la sfârşitul primului trimestru, de la 4,09 miliarde de euro în decembrie şi 4,25 miliarde de euro în martie anul trecut.
Soldul creditelor a coborât uşor în intervalul analizat, la 2,9 miliarde de euro, de la 2,95 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut. În martie 2011, Eurobank soldul creditelor totaliza 3,15 miliarde de euro în România.
Depozitele au crescut de la 1,74 miliarde de euro în decembrie la 1,82 miliarde de euro, nivel foarte apropiat de cel înregistrat la finele primului trimestru al anului trecut.
Cheltuielile operaţionale au coborât cu aprope 15% în primul trimestru, de la 37,5 milioane de euro în primele trei luni ale anului trecut la 32 milioane de euro. Reţeaua de unităţi de retail în România a fost redusă în această perioadă de la 264 unităţi la 239 unităţi.
Ponderea creditelor neperformante a ajuns la 23,6%, faţă de 23,3% în decembrie şi 20,4% în martie anul trecut. Eurobank a înregistrat în România în primul trimestru noi credite neperformante, cu durată de plată depăşită de peste 90 de zile, în valoare de 15 milioane de euro, mai puţin de jumătate faţă de 32 milioane de euro în primele rei luni din 2011 şi 47 milioane de euro în trimestrul al patrulea al anului trecut, se arată în raport.
La nivel de grup, Eurobank a raportat un profit net de 375 milioane de euro, faţă de o pierdere de 236 milioane de euro în aceeaşi perioadă anul trecut. La nivelul Europei de Est, provizioanele constituite de subsidiarele băncii au scăzut la cel mai redus nivel de la declanşarea crizei, se arată în raport. Divizia internaţională a Eurobank, activă în mai multe ţări din regioune, a raportat profit de 12 milioane de euro, cel mai mare din ultimele 6 trimestre.
Eurobank controlează pe piaţa locală Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.