Studiul indică faptul că 100% dintre greci, 99% din spanioli, 97% din portughezi şi 96% din irlandezi cred că starea actuală a economiei ţării lor este rea, opinie împărtăşită de numai 15% din suedezi şi luxemburghezi, doi din zece germani şi 32% din finlandezi.O altă concluzie a Eurobarometrului este aceea că 42% dintre români şi şase din zece europeni sunt de părere că impactul cel mai grav al crizei economice asupra locurilor de muncă abia de acum încolo se va face simţit, iar 42% din români şi 3 din zece europeni cred că acest impact şi-a atins deja valoarea maximă.
În general, europenii susţin iniţiativele pentru creştere, stabilitate şi locuri de muncă adoptate de către Uniunea Europeană, susţinând că obiectivele UE din cadrul Strategiei Europa 2020 sunt suficient de ambiţioase. Astfel, patru din zece europeni sunt de părere că Uniunea Europeană se îndreaptă spre direcţia corectă pentru a depăşi criza şi a face faţă noilor provocări la nivel global.
Pentru 80% dintre europeni, statele membre ar trebui să coopereze mai strâns în urma crizei economice, iar puţin peste jumătate din europeni cred că UE va fi mai puternică pe termen lung decât înaintea apariţiei crizei economice.
Europenii continuă să considere Uniunea Europeană drept cel mai eficient actor, alături de guvernele naţionale, în combaterea efectelor crizei economice.
Eurobarometrul a fost realizat în perioada 12-27 mai 2012, pe un eşantion de 32.728 de persoane din toate cele 27 de state membre şi din ţările candidate la aderarea la Uniunea Europeană.