Assen Christov, președintele Consiliului de Supraveghere al Eurohold Group a precizat că, pentru ca Euroins România să ajungă la un SCR (cerința de capital de solvabilitate) de peste 105% holdingul pe care îl reprezintă va face tot posibilul să aducă până la 100 de milioane de lei, deși pentru cerințele minime de capital (MCR) nu sunt necesari decât minimum 35 de milioane de lei, după cum spune Christov și 50 de milioane de lei acceptați de ASF. „Sigur vom vărsa 50 de milioane de lei în luna noiembrie și sper de asemenea că la sfârșitul lunii noiembrie vom ieși din procesul de redresare financiară”, a precizat Christov.
La ora actuală capitalul social al asigurătorului român este de 430,5 milioane de lei, după majorarea de capital social de 200 de milioane de lei în luna aprilie 2016. Conform programului de redresare financiară aprobat inițial, Euroins Asigurări treabuia să își majoreze capitalul social cu 200 de milioane de lei până la finalul lui 2015. O a doua etapă de majorare a capitalului social în sumă de până la 200 de milioane de lei este prevăzută de către Consiliul de Administraţie al Euroins să se desfăşoare în al doilea semestru al anului 2016. Cuantumul majorarii capitalului social în această etapă urmează a fi stabilit în funcţie de evoluţia ulterioară a indicatorilor financiari, ai performanţei economice a companiei de până la data Deciziei, precum şi de adecvarea programului de reasigurare.
Președintele Consiliului de Supraveghere al Eurohold Group, Assen Christov, a declarat că holdingul are de gând să lanseze de asemenea o emisiune de bonduri pe piața de capital din Irlanda de 100 de milioane de euro, pe o perioadă de maximum 10 ani și cu o dobândă de 5% . „La ora actuală ne aflăm în proces de due diligence, care va dura probabil șase -șapte luni”, a precizat Christov amintind că emisiunea de bonduri va fi intermediată de un consorțiu de bănci printre care se numără și BNP Paribas, iar consorțiul este condus de Nomura Bank. Potrivit spuselor lui Christov valoarea de piață a Eurohold este de minim 150 de milioane de euro, iar banii vor fi utilizați pentru alimentarea capitalurilor proprii ale Euroins Insurance Group și implicit ale Euroins Asigurări România.
Euroins România era, după primele şase luni ale anului 2016, al treilea jucător pe piaţa internă de RCA, cu o cotă de 18,4% din piaţă, aferente unor prime brute subscrise de 383 de milioane de lei.