Euroins l-a numit membru în consiliul său de administrație pe reprezentantul BERD Nikolaus Frei

Compania bulgară Euroins Insurance Group AD (EIG), parte a Еurohold Bulgaria AD, l-a numit pe Nikolaus Frei (foto) ca nou membru în consiliul său de administrație, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economoca.net.
Economica.net - joi, 05 sept. 2024, 20:50
Euroins l-a numit membru în consiliul său de administrație pe reprezentantul BERD Nikolaus Frei

Nikolaus Frei a fost ales în cadrul Adunării Generale Anuale a Acționarilor (AGA), care a avut loc pe 30 august 2024. El va reprezenta Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), un acționar minoritar în EIG, cu aproximativ 10% din acțiuni. BERD este acționar la EIG din 2021.

Ivan Kostov, Chief Financial and Risk Officer al Grupului, precum și Iva Falina, director IT și Digitalizare al Euroins Insurance AD (Euroins Bulgaria), filiala bulgară a EIG, sunt ceilalți doi manageri care au fost aleși în Consiliul de Administrație, în cadrul AGA. Cei trei noi membri ai Consiliului își vor prelua oficial funcțiile în Consiliul de Administrație al companiei după înregistrarea în Registrul Comerțului din Bulgaria.

Nikolaus Frei este licențiat în inginerie la EPFL, Lausanne, Elveția și deține un Master în Administrarea Afacerilor (MBA) de la INSEAD în Franța. El are o experiență solidă în domeniul asigurărilor și al consultanței, ocupând poziții de top management și CEO în grupuri de asigurări și consultanță de top din Europa și Orientul Mijlociu, printre care Allianz Group, McKinsey, Willis International Holdings și altele similare. Misiunea lui Frei este de a sprijini EIG în dezvoltarea rețelei sale internaționale.

„Suntem încântați să avem un manager atât de experimentat în echipa Consiliului de Administrație al EIG. Credem că Nikolaus Frei va consolida și mai mult managementul grupului nostru de asigurări datorită expertizei sale solide, dobândite de-a lungul anilor în consiliile de conducere ale asigurătorilor de top din Europa și din întreaga lume”, a comentat Assen Christov, președintele Consiliului de Supraveghere al lui Eurohold.

Ivan Kostov are peste 13 ani de experiență managerială în domeniile finanțelor, serviciilor bancare și de consultanță pentru clienții corporativi care susțin creșterea, inclusiv optimizare, acces la finanțare, structurare a datoriilor și M&A. Înainte de a se alătura echipei EIG, el a fost director al departamentului de aprobare a creditelor corporative într-una dintre cele mai mari bănci bulgare, consultant de risc și finanțe la una dintre cele mai mari companii bulgare de audit și contabilitate și șef al analizei tehnice a afacerilor într-o mare multinațională companie fintech. Kostov deține o diplomă de master în finanțe și bănci de la Universitatea „Sf. Kliment Ohridski” din Sofia. Este certificat CFA, profesionist FRM și evaluator înregistrat de afaceri, imobiliare și active necorporale.

Iva Falina are peste 11 ani de experiență în sectorul asigurărilor și reasigurărilor. Înainte de a ocupa actuala poziție, ea a fost Digital Transformation Manager la Euroins Bulgaria, conducând echipa care a digitalizat serviciile și procesele de asigurări din cadrul companiei. Ea și-a început cariera ca expert în reasigurare. Iva Falina deține o diplomă de master în managementul afacerilor, tehnologie și inovare de la Universitatea din Sheffield și o diplomă de licență în științe aplicate în managementul afacerilor și marketing de la Royal Holloway, Universitatea din Londra.

Despre Euroins Insurance Group AD

Euroins Insurance Group AD (EIG) este un grup de asigurări lider care operează în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est (CESEE). EIG oferă o gamă completă de produse de asigurare, operează în 12 țări și are peste 2.000 de angajați. Este deținut de Eurohold Bulgaria AD, un mare grup energetic și financiar care operează în regiunea CESEE. Este listată la Bursa de Valori din Bulgaria și Varșovia. Eurohold deține și Electrohold, un grup energetic lider din Bulgaria și proprietar al celui mai mare distribuitor, furnizor și comerciant de energie electrică din țară, care are 3000 de angajați și deservește peste 3 milioane de consumatori.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucu, la Consiliul Naţional PNL: Mă tem să nu rămânem la guvernare la cheremul PSD. Aş alege opoziţia
Ciucu, la Consiliul Naţional PNL: Mă tem să nu rămânem la guvernare la cheremul PSD. Aş alege opoziţia
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că PSD este adversarul PNL, menţionând că se teme efectiv ca liberalii să nu rămână la guvernare la......
Boloş: vom aloca fonduri pentru a ajuta la refacerea caselor şi a vieţilor afectate de inundaţii
Boloş: vom aloca fonduri pentru a ajuta la refacerea caselor şi a vieţilor afectate de inundaţii
Guvernul va aloca fonduri din Fondul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a ajuta la refacerea caselor şi ...
Burduja: Numărul gospodăriilor nealimentate cu energie electrică din judeţul Galaţi s-a redus la 11.005
Burduja: Numărul gospodăriilor nealimentate cu energie electrică din judeţul Galaţi s-a redus la 11.005
Numărul utilizatorilor nealimentaţi din judeţul Galaţi a scăzut duminică după-amiază până la 11.005, de la peste ...
Inundaţii – Autoritățile rămân în alertă. Fechet spune că precipitațiile vor urca cel mai probabil spre nord
Inundaţii – Autoritățile rămân în alertă. Fechet spune că precipitațiile vor urca cel mai probabil spre nord
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat, duminică, într-o intervenţie la Antena 3, că autorităţile ...