Adunarea acţionarilor va vota mărirea de capital în data de 15 aprilie.
În urma acestei măriri, a opta, capitalul social al Euroins România va fi de 238,5 milioane lei. Ultima mărire de capital a avut loc în decembrie 2013 şi a avut valoarea de 18,7 milioane lei. Valoarea totală a infuziilor de capital din ultimii ani depăşeşte 50 milioane euro.
‘Decizia de creştere a capitalului social al Euroins România reflectă angajamentul strategic în favoarea întăririi poziţiei companiei în ţara noastră, precum şi sprijinul pe care acţionarii sunt decişi să îl acorde pentru a susţine dezvoltarea activităţii şi a asigura soliditatea companiei pe piaţa asigurărilor. Euroins România creează, astfel, o fundaţie solidă pentru extinderea strategică de anul acesta către mai multe segmente de piaţă şi clienţi, precum şi pentru îmbunătăţirea continuă a operaţiunilor şi a nivelului serviciilor oferite consumatorilor’, se spune în comunicat.
În august 2013, Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/ a interzis Euroins România practicarea asigurărilor RCA, interdicţie ridicată în septembrie 2013 după ce asigurătorul a corectat unele aspecte care au stat la baza deciziei ASF şi a prezentat un plan de măsuri pentru remedierea situaţiei. Euroins a revizuit instrucţiunile, procedurile sau normele de constatare şi lichidare a daunelor, stabilirea corespunzătoare a cuantumului despăgubirilor în conformitate cu reglementările în vigoare, respectarea termenelor de plată a dosarelor de daună şi informarea sau notificarea asiguraţilor cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire.