Larisa Maria Nădrag (41 de ani), iubita lui Marian Oprișan, așa cum a relatat presa locală din Vrancea, dar și presa centrală, este consilier al vicepreședintelui ASF, Gabriel Grădinescu, omul care conduce activitatea de supraveghere a pieței bursiere.
Înainte de a ajunge în această poziție, unde potrivit surselor ECONOMICA.NET încasează până la 20.000 de lei lunar, Nădrag era, conform Vrancea24.ro, citat de Libertatea, doar o persoană studioasă din Focșani, absolventă de Jurnalism la Universitatea de Vest din Timișoara și câștigătoare de concursuri cu teme de securitate națională și cultura securității.
Sursele citate notează că Larisa Nădrag este o persoană destul de discretă în relația cu iubitul său cu 13 ani mai în vârstă și apare alături de acesta doar la anumite evenimente private.
Gabriel Grădinescu, omul pe care Larisa Nădrag îl consiliază este un director de bancă din Focșani care a ajuns la ASF după demisia deputatului PSD Marius Bota, aflat în incompatibilitate cu respectiva poziție. În ASF și în Parlament, instituție care numește șefii ASF, este știut faptul că Grădinescu a venit cu sprijinul aceluiași președinte CJ Vrancea, Marian Oprișan.
Un personaj mai degrabă discret în ASF, Grădinescu are experiență vastă în zona bancară, însă nu și în zona piețelor de capital, pe care le supraveghează. El a lucrat în sucursale din Focșani ale unor bănci ca Raiffeisen sau Bancpost.
Cele mai vânate posturi din România
Suprvegherea piețelor financiare nebancare din România nu este o glumă, având în vedere că vorbim despre cel puțin 20 de miliarde de euro, dacă ar fi să cuantificăm astfel. Putem spune și că este vorba despre 7 milioane de români care contribuie la pensii private, despre 11 milioane de asigurați, printre care abolut toți șoferii care vor să circule în legalitate, având în vedere că RCA este obligatoriu, sau de cei 10-15.000 de investitori activi pe Bursă ori de cei câteva sute de mii de oameni care plasează economiile în fonduri de investiții. Din acest motiv , remunerațiile celor care lucrează în ASF sunt consistente.
Salariul mediu se apropie de 10.000 de lei, cel minim de 4000 de lei(și vorbim despre oameni de serviciu), în timp ce membrii consiliului încasează între 9.000 și 14.000 de euro pe lună. Un director din ASF ajunge lejer la 5.000 de euro, dar cele mai vânate posturi sunt cele de consilier personal, din trei motive: calificarea nu este un criteriu, examenele nu există și salariul nu este limitat. Într-un astfel de post se află și absolventa de jurnalism Larisa Nădrag. În ASF, sunt mai multe persoane cu trasee de carieră similare sau asemănătoare cu cele ale Larisei Nădrag, iar asupra acestui subiect ECONOMICA.NET va reveni în perioada imediat următoare.
Printre cei care conduc ASF, la nivelul efectiv, de sub consiliul numit politic, sunt și mulți specialiști, oameni de meserie, dar există și mute persoane numite, în final, tot pe căi politice.