„În condițiile unui mediu economic dificil, EximBank a demonstrat că poate fi un partener valoros, atât pentru companiile care au căutat resurse financiare pentru activitatea lor, cât și pentru băncile comerciale de pe piață. Iar faptul că segmentul corporate începe să perceapă EximBank ca un finanțator viabil, nu numai ca un girant pentru creditele contractate de la alte bănci comerciale, este vizibil și prin prisma rezultatelor noastre: înregistrăm o dinamizare a activității comerciale și ne menținem în indicatorii financiari planificați, înregistrând profit”, a adăugat oficialul băncii.
El a punctat că EximBank își reconfirmă deschiderea spre dezvoltarea relațiilor economice bilaterale și acest lucru îl poate face doar împreună cu reprezentanții corpului diplomatic. “Am reînceput o campanie de promovare a misiunii și rolului EximBank, atât în rândul reprezentanțelor diplomatice ale României în străinătate, dar și la nivelul ambasadelor care derulează misiuni pe teritoriul României”, a încheiat Halalai.
EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Banca deține o rețea de 16 unități – Bucureşti, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Timişoara şi Sibiu – iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.