Experţi români şi americani vor analiza împreună impactul gazelor de şist asupra mediului

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a convenit cu ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, înfiinţarea unui grup de lucru româno-american, la nivel de experţi, care să analizeze impactul explorării gazelor de şist asupra mediului şi populaţiei.
Economica.net - lun, 21 mai 2012, 15:55
Experţi români şi americani vor analiza împreună impactul gazelor de şist asupra mediului

„A fost decisă, de comun acord, constituirea unui grup de lucru româno-american, la nivel de experţi, care să analizeze impactul explorării gazelor de şist asupra mediului înconjurător şi asupra populaţiei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economei.

Chiţoiu a avut săptămâna trecută o întâlnire cu Gitenstein şi cu Richard Morningstar, ambasador special pentru probleme de energie în regiunea Eurasia.

Compania americană Chevron intenţionează să exploreze patru perimetre pe care le are concesionate în România în căutarea gazelor de şist.

Guvernul Ponta a instituit însă un moratoriu în privinţa exploatării gazelor de şist până la finalizarea studiilor care se află în derulare la nivel european privind impactul asupra mediului.

În comunicat se arată că moratoriul va fi ridicat odată ce studiile legate de efectele asupra mediului ale exploatării gazelor de şist vor fi făcute publice şi vor confirma siguranţa în exploatarea acestora.

„S-a convenit că sunt necesare o mai mare transparenţă şi o mai bună informare a publicului român despre tehnologiile, procedurile, dar şi despre avantajele explorării şi exploatării acestor resurse naturale”, se mai arată în comunicat.

Exploatarea gazelor de şist este interzisă în Bulgaria şi Franţa. În SUA acest tip de resursă este exploatată la scară largă.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...