Explozie la un concert la Manchester: 22 morţi şi peste 50 de răniţi. Poliţia: Tratăm explozia ca pe un incident terorist

O explozie care a avut loc la Manchester Arena, după un concert al Arianei Grande, a provocat moartea a 22 persoane şi rănirea a peste 50, anunţă BBC. Incidentul este tratat de poliţie ca un atentat terorist. Premierul Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenţă al Guvernului COBRA marţi, la ora locală 9.00 (11.00, ora României). May a anulat evenimentele de campanie de marţi. ”O sursă conservatoare a declarat pentru The Press Association că premierul a suspendat campania în vederea alegerilor generale”, a anunţat marţi Sky News citată de News.ro.
Economica.net - mar, 23 mai 2017, 04:55
Explozie la un concert la Manchester: 22 morţi şi peste 50 de răniţi. Poliţia: Tratăm explozia ca pe un incident terorist

Reuniunea este convocată pentru marţi, la ora locală 9.00 (11.00, ora României), potrivit postului Sky News, citat de Reuters şi The Associated Press.

Campania în vederea alegerilor anticipate de la 8 iunie a fost suspendată în Marea Britanie, în urma exploziei, scrie News.ro.

Premierul Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenţă al Guvernului COBRA

Reuniunea este convocată pentru marţi, la ora locală 9.00 (11.00, ora României), potrivit postului Sky News, citat de Reuters şi The Associated Press.

Campania în vederea alegerilor anticipate de la 8 iunie a fost suspendată în Marea Britanie, în urma exploziei.

May a anulat evenimentele de campanie de marţi. ”O sursă conservatoare a declarat pentru (agenţia britanică de presă) The Press Association că premierul a suspendat campania în vederea alegerilor generale”, a anunţat marţi Sky News.

De asemenea, liderul liberal-democrat Tim Farron a anulat un tur de campanie în Gibraltar în urma exploziei, pe care poliţia a anunţat că o tratează drept un atac terorist.

De asemenea, liderul liberal-democrat Tim Farron a anulat un tur de campanie în Gibraltar în urma exploziei, pe care poliţia a anunţat că o tratează drept un atac terorist.

Britanicii sunt chemaţi la urne pe 8 iunie.

Sondajele din ultimele zile au arătat o scădere puternică a scorului important cu care Partidu Conservator era creditat în faţa Partidului Laburist, însă May urmează să învingă.

Poliţia din Manchester a anunţat marţi dimineaţă că tratează explozia de la Manchester Arena ca pe un incident terorist până când va avea alte informaţii.

„În prezent, tratăm incidentul ca pe unul terorist până când vom avea alte date”, a anunţat un reprezentant al Poliţiei, care a precizat că poliţiştii colaborează cu instituţiile din domeniul combaterii terorismului şi cu cele din inteligence.

Cauza exploziei nu este cunoscută, dar incidentul este considerat unul terorist. Conform poliţiei, explozia a avut loc la ora 22:45.

„Putem confirma că a avut loc un incident în timp ce oamenij plecau de la concertul Arianei Grande”, anunţă pe Twitter reprezentanţii Manchester Arena.

Informaţii încă neconfirmate sugerează că ar fi vorba despre un atacator sinucigaş.

Voluntarii şi paramedicii care au intervenit la faţa locului spun că rănile victimelor păreau făcute de schije.

A avut loc şi o explozie controlată, în zona Cathedral Garden, în jurul orei locale 1:32, ulterior poliţia anunţând că bagajul detonat nu era periculos.

De asemenea, pe reţelele de socializare sunt numeroase apeluri însoţite de fotografii ale celor care îşi caută rudele sau cunoscuţii.

Facebook a activat opţiunea „safety check” în urma exploziei de la Machester Arena, astfel încât cei care s-au aflat la concertul Arianei Grande sau în zona arenei să îşi poate anunţa familia şi prietenii că sunt în siguranţă.

Un martor a declarat pentru CNN că a auzit o explozie în timpce concertul se încheia. El a povestit că pe culoarul de ieşire era fum.

Karen Ford a povestit pentru BBC: ”Tocmai se singeau luminile şi toată lumea se pregătea să se îndrepte spre ieşire când s-a auzit dintr-odată un sunet puternic, care semăna cu o explozie. Toată lumea s-a oprit şi s-a întors înapoi, iar apoi mulţimea a început să îi împingă pe ceilalţi spre scări. Erau o mulţime de copii fără părinţi, nu era nimeni care să-i calmeze. Toată lumea striga, plângea şi împingea”.

Un alt martor a povestit pentru MailOnline: ”Tocmai ieşeam din clădire când s-a întâmplat. Ne îndreptam spre ieşirea principală când Ariana cânta ultima piesăm pentru că voiam să ieşim înaintea mulţimii. Dar, în timp ce ne apropiam de ieşire, un grup de angajaţi de la securitate ne-au spus să mergem în cealaltă direcţie, iar după câteva secunde ne-au strigat să fugim şi s-a produs explozia, chiar în spatele lor. Sute de oameni strigau şi alergau. Oamenii aceia ne-au salvat vieţile”

Manchester Arena are o capacitate de 21.000 de locuri şi găzduieşte evenimente muzicale şi sportive.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Producătorul de confecţii Habitex, prezent prin trei firme în România, a disponibilizat majoritatea angajaţilor, peste 200 de oameni
EXCLUSIV Producătorul de confecţii Habitex, prezent prin trei firme în România, a disponibilizat majoritatea angajaţilor, ...
Producătorul de confecţii belgian Habitex, prezent în ţara noastră prin trei firme, a disponibilizat majoritatea angajaţilor din România, motivul principal invocat fiind scăderea......
Update: CCR a publica motivarea deciziei în cazul respingerii candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale
Update: CCR a publica motivarea deciziei în cazul respingerii candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale
Curtea Constituţională a României a publicat, luni, motivarea deciziei privind respingerea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă ...
Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson: Mesajul meu la Consiliul JAI va fi că România şi Bulgaria trebuie să adere la spaţiul Schengen cu frontierele terestre până la sfârşitul anului
Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson: Mesajul meu la Consiliul JAI va fi că România şi Bulgaria trebuie ...
Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat luni la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, ...
Compania Alsin livrează faza I a primului proiect rezidențial cu încălzire gratuită din România și investește peste 20 de milioane de euro în faza a doua
Compania Alsin livrează faza I a primului proiect rezidențial cu încălzire gratuită din România și investește peste ...
Compania de dezvoltare imobiliară Alsin Management, deținută de omul de afaceri Andrei Lișinschi, a finalizat prima fază ...