Expoziţie cu figurine de ceară, la Bucureşti: Shrek şi Harry Potter au venit la Muzeul de Geologie
„Având în vedere că Muzeul Naţional de Geologie găzduieşte multiple programe şcolare, ne-am gândit ca la finalul cursurilor, copiii să dea viaţă imaginaţiei într-o expoziţie mai atipică, să aibă ocazia să întâlnească personaje pe care le-au văzut la televizor sau despre care au citit în cărţi”, a declarat pentru AGERPRES Marilena Constantin, specialist marketing la Muzeul Naţional de Geologie.
Expoziţia va fi deschisă până pe 8 februarie cu o pauză de trei zile, între 20 şi 22 ianuarie, când la muzeu este planificat Târgul de cristale.
Printre personajele ale căror copii din ceară sunt expuse se regăsesc Michelangelo, Shakespeare, Leonardo da Vinci, Gioconda, Shrek, Harry Potter, Afrodita, Elena din Troia, Geryon, Omul lup, Minotaurul, Cerber, Zeus, dar şi cel mai gras om din lume sau siamezele Masha şi Dasha.
„În Bucureşti am venit cu 37 de exponate. Sunt împărţite pe trei secţiuni şi reprezintă personaje din mitologia greacă – cum se presupune că ar fi arătat zeii în trecut -, personaje din lumea reală cu diverse deformaţii, precum cei mai mici pitici din lume, siamezele Masha şi Dasa, cel mai gras om din lume, precum şi personaje din istoria şi arta lumii care au marcat de-a lungul istoriei literatura şi istoria lumii – Aristotel, Shakespeare, Socrate, dar şi celebra Gioconda, şi nu în ultimul rând personaje din lumea filmului şi a sportului – Ronald Coleman, Harry Potter, Shrek, care sunt foarte căutate de copii”, a declarat Jeanina Şerban, unul dintre organizatorii expoziţiei.
Ea a spus că exponatele nu au nevoie de nicio măsură de protecţie specială, ele fiind confecţionate dintr-o ceară tratată „care rezistă la temperaturi extreme de până la 40 de grade”, tratamentul îngăduind materialului să păstreze fidel toate trăsăturile.
„Fiecare exponat are o durată de fabricare de cinci-şase luni. La ele lucrează cinci-şase persoane. Părul este natural, fiecare fir fiind inserat cu acul, ochii sunt din cei folosiţi drept proteze în oftalmologie, iar dantura este la fel cu cea folosită în stomatologie”, a mai spus Jeanina Şerban.
La Bucureşti, expoziţia va fi deschisă până pe 8 februarie, de marţi până duminică între orele 10,00 şi 17,00. Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru adulţi şi de 7 lei pentru copii (pentru copiii care vor veni în grupuri organizate, preţul unui bilet va fi de 5 lei), în acest tarif nefiind inclusă şi vizitarea muzeului.
Fiind o expoziţie itinerantă, cele 37 de figurine din ceară de la Muzeul Figurinelor de Ceară din Sankt Petersburg vor putea fi văzute şi în alte oraşe din România.
„Expoziţia a mai fost în România în două oraşe, în Slobozia şi Râmnicu Vâlcea, şi urmează să efectuăm un turneu în marile oraşe din ţară – Ploieşti, Târgu Mureş, Cluj”, a mai spus Jeanina Şerban.