Fabricantul de anvelope Nokian Tyres o numește pe Susanna Tusa director general și vicepreședinte al filialei din România
În această primăvară, compania a început construirea primei fabrici de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume, în orasul Oradea, construirea acestei unități urmând să fie coorodonată de Susanna Tusa. Conform planurilor companiei, fabrica va începe să producă primele anvelope în a doua jumătate a anului 2024, iar producția comercială de anvelope este programată să înceapă înceapă prima parte a anului 2025. Uzina va angaja aproximativ 550 de persoane.
Susanna Tusa are o experiență profesională vastă în cadrul Nokian Tyres și a ocupat, de-a lungul anilor, mai multe funcții cheie. Între 2008 și 2020, a lucrat în calitate de consilier general al grupului, după care a fost responsabilă de activitatea lanțului global de aprovizionare. Din 2022, ea a coordonat începerea activităților de subcontractare a fabricării anvelopelor pentru autoturisme, inclusiv selectarea partenerilor și gestionarea negocierilor acordurilor comerciale. În calitate de director general al operațiunilor din România și totodată coordonator al proiectului construcției fabricii, începând cu luna septembrie, responsabilitățile sale includ implementarea operațiunilor Nokian Tyres în România, precum și conducerea grupului local de management. Susanna Tusa își va desfășura activitatea în Oradea.
Numiri în echipa de management a Nokian Tyres România
Compania a mai anunțat și alte numiri în echipa de management local a Nokian Tyres România. Acestea sunt:
• Adorian Ioiart – director de fabrică/Plant Manager. El va fi responsabil pentru supravegherea operațiunilor de producție. Adorian Ioiart se va asigura de constructia si dezvoltarea fabricii în concordanță cu planul stabilit, ținând cont de obiectivele de siguranță, calitate, productivitate, volum și costuri. El are o vastă experiență în gestionarea unităților de producție și în lansarea acestora.
• Gabriela Pontos – Manager de resurse umane/ HR Manager. Responsabilitățile Gabrielei Pontos vor cuprinde procese complete de resurse umane, cum ar fi atragerea de talente la nivel local, gestionarea aspectelor legate de compensații, relațiile cu angajații, dezvoltarea acestora și altele. Ea se alătură Nokian Tyres cu o vastă experiență în diverse poziții de HR, cea mai recentă fiind conducerea și organizarea proceselor de HR dintr-o unitate de producție din industria prelucrării metalelor.
• Ciprian Vidican – Manager Achiziții/ Procurement Manager. Înainte de a se alătura Nokian Tyres, Ciprian Vidican a lucrat în cadrul unei companiei multinaționale din industria automotive, unde a deținut funcția de Head of Global Program Purchasing/ Manager achiziții proiecte noi. Pentru început, el va sprijini proiectul din Oradea în procesele de aprovizionare și achiziții și va dezvolta la nivel local politicile și procesele specifice achizițiilor, împreună cu echipa locală de management.
Compania va recruta 550 de angajați pentru Fabrica din Oradea
Nokian Tyres a început recrutările în Oradea și în zona județului Bihor. În cursul anului 2023, accentul în recrutare va fi pus pe ocuparea pozițiilor indirecte, în timp ce angajările pentru personalul direct productiv vor începe în prima parte a anului 2024. Numărul total de angajați ai fabricii din România va fi de aproximativ 550 de persoane.
Persoanele interesate să facă parte din proiectul NokianTyres Oradea o pot face vizitând pagina de cariere a companiei, unde au posibilitatea de a-și trimite CV-ul și/sau de a completa formularul online pe site-ul: www.nokiantyres.com/romania_recruitment
6 milioane de anvelope pe an
Fabrica din România va deveni parte a rețelei globale de producție Nokian Tyres, alături de fabricile din SUA și Finlanda. Capacitatea anuală a acesteia va fi de 6 milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Fabrica se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV-uri de dimensiuni mari, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală. Locația va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor. Suprafața construită totalizează aproximativ 100.000 m2. Investiția totală în construirea de la zero a fabricii este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce reprezintă una dintre cele mai valoroase investiții din România, din ultimii ani.