Facebook, care a anunţat interdicţia ca parte a unor măsuri pentru a combate dezinformarea pe platforma sa, a declarat anterior că interdicţia va dura cel puţin o săptămână, dar ar putea fi prelungită.
„Deşi mai multe surse au estimat că există un câştigător al alegerilor prezidenţiale, considerăm în continuare că este important să contribuim la prevenirea confuziei sau abuzului pe platforma noastră”, a precizat Facebook într-un e-mail, consultat de Reuters.
Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze.
În contextul în care afirmaţiile false despre integritatea votului se înmulţesc pe social media, şi Google, care aparţine companiei Alphabet Inc, pare să îşi menţină interdicţia post-electorală privind reclamele politice.
Compania, care a precizat că interdicţia va dura cel puţin o săptămână după închiderea urnelor la 3 noiembrie, a refuzat să răspundă la întrebările despre când şi cum se vor încheia restricţiile.
O purtătoare de cuvânt a Google a spus că interdicţia va fi ridicată în funcţie de factori precum perioada necesară pentru ca voturile să fie numărate sau dacă există tulburări civile.